ΕΛΛΑΔΑ

«Πυρά» Δούρου κατά Γεννηματά: Αντικειμενικές πολιτικές ευθύνες που είναι διαχρονικές

«Πυρά» Δούρου κατά Γεννηματά: Αντικειμενικές πολιτικές ευθύνες που είναι διαχρονικές
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Η απονομή της δικαιοσύνης απαιτεί υπομονή» επανέλαβε η Ρένα Δούρου μιλώντας σε απευθείας σύνδεση προσερχόμενη σε εκδήλωση που είναι ομιλήτρια.

«Ως πολιτικό πρόσωπο θέλω να θυμίσω ότι εμπράκτως υπηρετώ την αρχή ότι κανένας και καμία δεν πρέπει να είναι υπεράνω του νόμου. Την ίδια στιγμή ως πολιτική προϊστάμενη αρχή των υπηρεσιών της Περιφέρεια Αττικής θέλω να τονίσω ότι εκείνο το βράδυ όλοι και όλες πράξαμε το καθήκον μας» είπε η περιφερειάρχης Αττικής η οποία πέρασε στην αντεπίθεση κάνοντας λόγο για «τη σπουδή μελών της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τη συνδρομή κάποιων μέσων μαζικής ενημέρωσης που έσπευσαν από τις πρώτες ώρες να βρουν τον αποδιοπομπαίο τράγο, να βρουν τον κατηγορούμενο, μια γυναίκα, συγκεκριμένα εμένα».

Υπενθύμισε πως «η παγίδα θανάτου δεν στήθηκε τους τελευταίους μήνες. Άναρχη δόμηση, αργοπορία στην κατεδάφιση αυθαιρέτων, αδράνεια στην αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων της κλιματικής αλλαγής που μετρούν ανθρώπινες ζωές μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα στην περιφέρεια Κρήτης. Μιλάμε για αντικειμενικές πολιτικές ευθύνες που είναι διαχρονικές».

Υποστήριξε ότι εκείνη δεν έχει γνώση του πορίσματος για το Μάτι ενώ απαντώντας στην Φώφη Γεννηματά που λίγο νωρίτερα είχε ζητήσει την παραίτηση της, σχολίασε: «Δεν ξεχνάμε όλοι ότι η κα Γεννηματά έχει υπάρξει υπερνομάρχης όταν οι νομαρχίες και η υπερνομαρχία είχαν τις αρμοδιότητες της πολεοδομίας, όταν δηλαδή στηνόντουσαν οι παγίδες θανάτου».

«Ως γυναίκα προς γυναίκα, ως γυναίκα που βρίσκεται στον πολιτικό στίβο κόρη αστυνομικού και νοικοκυράς, ας σιωπήσει μια γυναίκα που βρίσκεται στον πολιτικό στίβο λόγω του βαριού ονόματος του πατέρας της» συμπλήρωσε.

Θύμισε πως «λοιδορήθηκα επειδή προσέτρεξα να αναλάβω αν υπάρχουν και δικαστικές ευθύνες, η ίδια αυτοπροσώπως στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου» και ότι στην έρευνα που έχει γίνει «πολιτικοί και υπηρεσιακοί προϊστάμενοι της Περιφέρειας Αττικής έχουν προστρέξει να βοηθήσουν».

«Δεν ήταν στην αρμοδιότητα μου» απαντά η Γεννηματά

«Ελπίζουμε οι δικηγόροι που θα αναλάβουν την κατηγορούμενη για τον θάνατο 100 ανθρώπων κα Δούρου να την ενημερώσουν ότι η Ανατολική και Δυτική Αττική δεν ανήκαν στην πρώην Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς.

Ίσως έτσι σταματήσει να εκτίθεται και να γελοιοποιείται. Αφού δεν εχει την ευθιξία να αναλάβει τις ευθύνες της και να αναμείνει την κρίση της Δικαιοσύνης παραιτούμενη, ας σιωπήσει» απάντησαν από το Κίνημα Αλλαγής για την αναφορά στη Φώφη Γεννηματά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ