ΕΛΛΑΔΑ

Κτηματολόγιο 2019: Παράταση υποβολής των δηλώσεων σε 11 περιοχές

Κτηματολόγιο 2019: Παράταση υποβολής των δηλώσεων σε 11 περιοχές
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Με τις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας συνεχίζεται η κτηµατογράφηση της χώρας ενώ δόθηκε παράταση στην προθεσμία υποβολής δηλώσεων έως τις 24 Απριλίου 2019, σε 11 περιοχές. 

Ειδικότερα, το Ελληνικό Κτηµατολόγιο παρέτεινε την προθεσµία συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας στις Περιφερειακές Ενότητες Άρτας, Πρέβεζας, Ιωαννίνων, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας, Ροδόπης, Θάσου, Λάρισας, Θεσσαλονίκης, Γρεβενών και Δυτικής Αττικής.

Σύμφωνα με το «Έθνος», η προθεσµία για την υποβολή δηλώσεων από τους κατοίκους εξωτερικού για ιδιοκτησίες σε αυτές τις περιοχές λήγει στις 10 Ιουνίου 2019.

Παράλληλα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Ελληνικού Κτηµατολογίου, ξεκινά την Τρίτη 12 Μαρτίου η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας στους Δήµους Βόλου, Ρήγα Φεραίου, Αλµυρού, Νοτίου Πηλίου της ΠΕ Μαγνησίας, καθώς επίσης και στον Δήµο Σκοπέλου της ΠΕ Σποράδων.

Η προθεσµία υποβολής δηλώσεων λήγει στις 12 Ιουνίου για τους κατοίκους εσωτερικού και στις 12 Σεπτεµβρίου για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο.

Επίσης, στις 13 Μαρτίου ξεκινά η συλλογή δηλώσεων σε άλλες περιοχές της Μαγνησίας και συγκεκριµένα στους προκαποδιστριακούς Δήµους Ιωλκού (πρώην Κοινότητες Αγίου Ονουφρίου, Ανακασιάς και Άνω Βόλου) και Νέας Ιωνίας, και στις προκαποδιστριακές Κοινότητες Αγίου Βλασίου, Αγίου Λαυρεντίου, Αγριάς, Άλλης Μεριάς, Άνω Λεχωνίων, Διµηνίου, Δρακείας, Κάτω Λεχωνίων, Κατωχωρίου, Μακρινίτσης, Πορταριάς και Σαγιατών.

Η προθεσµία για την υποβολή δηλώσεων σε αυτές τις περιοχές λήγει στις 13 Ιουνίου 2019 για τους κατοίκους της ηµεδαπής και στις 13 Σεπτεµβρίου 2019 για τους κατοίκους της αλλοδαπής και το Ελληνικό Δηµόσιο.

Σύµφωνα µε ανακοίνωση του Ελληνικού Κτηµατολογίου, όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στις εν λόγω περιοχές καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηµατογράφησης της περιοχής όπου βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά µέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.

Υπενθυµίζεται ότι η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, διαφορετικά οι ιδιοκτήτες κινδυνεύουν να χαρακτηριστεί το ακίνητό τους ως «αγνώστου ιδιοκτήτη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ