ΕΛΛΑΔΑ

Ο νόμος της σιωπής: «Δεν κατάλαβα ότι με μαχαίρωσαν», λέει τραυματίας της συμπλοκής στον Κορυδαλλό

Ο νόμος της σιωπής: «Δεν κατάλαβα ότι με μαχαίρωσαν», λέει τραυματίας της συμπλοκής στον Κορυδαλλό
EUROKINISSI

Ο «νόμος της σιωπής» τηρείται μετά από την αιματηρή συμπλοκή, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι οι δύο ομάδες συγκρούστηκαν για την κυριαρχία του ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού.

Οι δύο ομάδες –μια που αποτελείται κυρίως από Αλβανούς και μία της οποίας μέλη είναι κατά βάση ρωσόφωνοι- συνεπλάκησαν με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι οκτώ.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι ομάδες είχαν έρθει σε έντονη αντιπαράθεση και πριν από δύο ημέρες.

Στα χθεσινά, βίαια επεισόδια σκοτώθηκε ένας ομογενής από τη Ρωσία, ο οποίος κρατείτο στο ψυχιατρείο.

Ο κρατούμενος ήταν υπόδικος για απόπειρα ληστείας και ριφιφί σε κοσμηματοπωλείο. Μάλιστα, ο άνδρας αυτός φέρεται να είχε σχέσεις με γνωστό άνθρωπο της νύχτας, σε βάρος του οποίου είχε γίνει δολοφονική ενέργεια.

Οι τραυματίες της επίθεσης αρνούνται να μιλήσουν για όλα όσα διαδραματίστηκαν χτες στο ψυχιατρείο Κορυδαλλού. Ενδεικτικό είναι πως ένας από τους τραυματίες, που φέρει τέσσερις μαχαιριές, ισχυρίστηκε πως δεν κατάλαβε ότι τον τραυμάτισαν, ούτε γνωρίζει ποιοι τον είχαν πλησιάσει. Μάλιστα, φέρεται να είπε πως δεν γνωρίζει καν πώς βρέθηκε στο χώρο αυτό.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης

Το υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε χτες ανακοίνωση για το περιστατικό στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:


Συμπλοκή κρατουμένων σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στο Ψυχιατρείο κρατουμένων Κορυδαλλού, με έναν νεκρό και οκτώ τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Τραυματίστηκε επίσης ελαφρά ο αρχιφύλακας του καταστήματος. Έχουν επιληφθεί όλες οι αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές ενώ το συμβάν ερευνάται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ