ΕΛΛΑΔΑ

Φεύγουν οι βροχές, έρχεται η άνοιξη - Πότε αλλάζει ο καιρός

Φεύγουν οι βροχές, έρχεται η άνοιξη - Πότε αλλάζει ο καιρός
Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Για τα καλά έρχεται η άνοιξη τις επόμενες ημέρες, καθώς, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι όποιες βροχές και καταιγίδες θα υποχωρήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, ξεπερνώντας ακόμα και τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι πιο ζεστές ημέρες φαίνεται πως θα είναι η Κυριακή, η Δευτέρα και η Τρίτη.

Ο καιρός την Παρασκευή

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το απόγευμα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά και νότια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι και από τα βόρεια. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές κυρίως ώρες σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση στις Κυκλάδες από το απόγευμα. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα και από τα βόρεια. Οι άνεμοι στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δείτε στους προγνωστικούς χάρτες στην gallery:

Ο καιρός μέχρι και την Τετάρτη

Το Σάββατο (16/03) στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές νωρίς το πρωί και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Την Κυριακή (17/03) ο καιρός γενικά αίθριος. Το απόγευμα στα δυτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο, θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Τη Δευτέρα (18/03) ο καιρός γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Την Τρίτη (19/03) αραιές νεφώσεις. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες, κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Τετάρτη (20/03) αρχικά στα νότια και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ