ΕΛΛΑΔΑ

Αλεξιπτωτιστής τραγουδά το «Μακεδονία Ξακουστή» κάνοντας άλμα - Αντίδραση του ΓΕΣ

Αλεξιπτωτιστής τραγουδά το «Μακεδονία Ξακουστή» κάνοντας άλμα - Αντίδραση του ΓΕΣ
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI

Αλυσιδωτές είναι οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν από το βίντεο που δημοσιεύτηκε με αλεξιπτωτιστήο οποίος κατά τη διάρκεια του τελευταίου εκπαιδευτικού του άλματος βιντεοσκόπησε τον εαυτό του να τραγουδά το «Μακεδονία Ξακουστή».

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού έχει διατάξει την διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για το περιστατικό, σύμφωνα με πληροφορίες του militaire.gr.

Να σημειωθεί πως ο αλεξιπτωτιστής βιντεοσκόπησε το άλμα και ανήρτησε το βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας πηγής, η ΕΔΕ δεν διατάχθηκε για το εμβατήριο, αλλά για ενδεχόμενες παραβιάσεις των κανόνων ασφαλείας, στις οποίες προέβη ο καταδρομέας κατά την εκτέλεση του άλματος.

Όπως αναφέρουν, οι παραβιάδεις «θα μπορούσαν να ήταν μοιραίες». Μάλιστα, στηρίζουν το επιχείρημα αυτό στο γεγονός ότι οι ανώτεροί του είδαν όλο το άλμα και όχι μόνο το σημείο που ίδιος βιντεοσκόπησε με το κινητό του τηλέφωνο.

«Πάνω απ' όλα και πρώτα απ' όλα είναι οι κανόνες ασφαλείας και κανείς δεν μπορεί να τους αγνοεί για οποιονδήποτε λόγο», σημείωναν οι ίδιοι κύκλοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ