ΕΛΛΑΔΑ

Οι κάμερες της τροχαίας σε λεωφορειολωρίδες επιστρέφουν

Οι κάμερες της τροχαίας σε λεωφορειολωρίδες επιστρέφουν
EUROKINISSI/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ξανά σε λειτουργία θα τεθούν κάμερες της τροχαίας στις λεωφορειολωρίδες, οι οποίες ήταν «τυφλές» με αποτέλεσμα τις ώρες αιχμής οι λωρίδες να είναι γεμάτες με αυτοκίνητα, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στις συγκοινωνίες και στους επιβάτες λεωφορείων και τρόλεϊ.

Σύμφωνα με το «Έθνος», η αντίδραση του ΟΑΣΑ ήταν άμεση μετά από σχετικό δημοσίευμα.

Σε έγγραφο που δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια» αναφέρεται ότι θα διατεθούν συνολικά 10.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό του ΟΑΣΑ για τη συντήρηση των καμερών καταγραφής παραβάσεων στις λεωφορειολωρίδες.

Απλό τις 14 κάμερες που διαθέτει συνολικά η Τροχαία, σε λειτουργία τίθενται καθημερνά κατά μέσο όρο οι επτά κι αυτές μόνο στις ώρες αιχμής.

«Έστω και τώρα είναι πολύ θετικό ότι θα συντηρηθούν κάποιες κάμερες. Είναι θετικό επίσης ότι βρέθηκαν τα χρήματα σε μία περίοδο που ο ΟΑΣΑ πιέζεται ασφυκτικά από οικονομικής άποψης. Οι εργαζόμενοι έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε σαν σταματημένοι στις λεωφορειολωρίδες τις ώρες που έχει κίνηση. Τα δρομολόγια καθυστερούν, οι επιβάτες ταλαιπωρούνται. Τα οχήματά µας βρίσκουν εμπόδια και από παρκαρισμένα φορτηγά, αυτοκίνητα και μηχανάκια. Οι παρεμβάσεις του συνδικάτου αλλά και το ρεπορτάζ που ανέδειξε το θέμα έπαιξαν σημαντικό ρόλο» δήλωσε στο «Έθνος» ο οδηγός και µέλος του συνδικάτου εργαζομένων του ΟΑΣΑ, Φώτης Νικολακόπουλος.

Η συντήρηση των καμερών αναμένεται να αυξήσει τις κλήσεις από τους αστυνομικούς της Τροχαίας.

Οι εν λόγω κάμερες μπορούν να φωτογραφίζουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων. Μετά ακολουθεί η ταχυδρομική αποστολή της κλήσης, η οποία συνοδεύεται από τη φωτογραφία.

Συνολικά στην Αθήνα υπάρχουν 43 στύλοι, στους οποίους μπορούν να τοποθετηθούν οι κάμερες. Η ευθύνη για τη διαχείρισή τους είναι της Αστυνομίας, ενώ για τη συντήρησή τους, του ΟΑΣΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ