ΕΛΛΑΔΑ

«Με έχουν απαγάγει»: Υπόθεση αρπαγής 15χρονης από την Αθήνα συγκλονίζει τη Λαμία

«Με έχουν απαγάγει»: Υπόθεση αρπαγής 15χρονης από την Αθήνα συγκλονίζει τη Λαμία
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Μια νεφελώδη και ανησυχητική υπόθεση διερευνούν οι Αρχές της Λαμίας, καθώς ένα 15χρονο κορίτσι κατήγγειλε ότι την είχαν απαγάγει από το σπίτι της στην Αθήνα και την κακοποιούσαν.

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται το πρωί της Πέμπτης, όταν η 15χρονη πήγε σε ένα φαρμακείο στο κέντρο της Λαμίας και ζήτησε να τηλεφωνήσει στη μαμά της.

«Με έχουν απαγάγει. Σας παρακαλώ πάρτε τηλέφωνο τη μαμά μου» φέρεται να είπε η έφηβη, όπως γράφει η τοπική ιστοσελίδα lamiareport.gr.

Μόλις ξεπέρασαν το αρχικό σοκ, η ιδιοκτήτρια του φαρμακείο, μια υπάλληλος και ένας πελάτης ρώτησαν την 15χρονη τι είχε συμβεί.

Εκείνη φέρεται πως τους απάντησε πως είναι από την Αθήνα, όπου ζούσε στην περιοχή της Νίκαιας. «Εκεί πήγαινα σχολείο. Με έχουν απαγάγει. Με χτυπάνε και θέλουν να με παντρέψουν. Σας παρακαλώ δεν έχω τηλέφωνο πάρτε τη μαμά μου να έρθει να με πάρει.....» είπε η έφηβη, εμφανώς αναστατωμένη.

Όπως γράφει η ίδια ιστοσελίδα, η φαρμακοποιός τηλεφώνησε σε μια γυναίκα που επιβεβαίωσε πως ήταν η μητέρα του παιδιού. Η μητέρα της 15χρονης ζήτησε, μάλιστα, από την φαρμακοποιό να καλέσει την αστυνομία για να παραλάβει το παιδί.

Στο σημείο έφτασαν άμεσα άνδρες της Άμεσης Δράσης, οι οποίοι ενημερώθηκαν για το συμβάν και μετέφεραν το κοριτσάκι στο αστυνομικό μέγαρο.

Ο «σύζυγος»

Την ώρα που η αστυνομία είχε αρχίσει να ξετυλίγει το «κουβάρι» της υπόθεσης, εμφανίστηκε ένας 16χρονος Ρομά που ισχυρίστηκε πως είναι ο σύζυγος της 15χρονης.

«Είμαι 16 ετών και έχουμε παντρευτεί εδώ και δυο μήνες περίπου....» φέρεται να είπε ο 16χρονος, που ωστόσο λίγη ώρα αργότερα παραδέχτηκε πως δεν είναι παντρεμένος με την 15χρονη. Ισχυρίστηκε, όμως, πως ο πατέρας της μικρής του «την έδωσε για να πατρευτούν».

Η αρπαγή

Η 15χρονη πήγαινε στο σχολείο στην Α’ Γυμνασίου και, όπως έλεγε συνεχώς η ίδια, της άρεσε πολύ.

«Θέλω να πάω πάλι σχολείο, θέλω να πάω στη μαμά μου» έλεγε και ξαναέλεγε η μικρή. Όπως κατέθεσε στους αστυνομικούς, κάποιοι την άρπαξαν από την Αθήνα την ώρα που είχε βγάλει βόλτα το αδελφάκι της σε πλατεία κοντά στο σπίτι της.

Στη συνέχεια, οι δράστες την έβαλαν μέσα σε ένα μπλε αυτοκίνητο και την πήγαν στη Λαμία.

Κατά την ίδια τοπική ιστοσελίδα, τελικώς αποδείχτηκε πως οι δράστες είναι Ρομά από την Αλβανία –γνωστοί του πατέρα της. Μάλιστα, ο πατέρας της 15χρονης φαίνεται πως έχει εγκαταλείψει την οικογένειά του και τώρα ζει με μια γυναίκα που είναι συγγενής των Ρομά που απήγαγαν την κόρη του.

Η κοπέλα, που δεν είχε ερωτηθεί ούτε γνώριζε τι ακριβώς συμβαίνει, άκουσε κάποια στιγμή τη μητέρα του «γαμπρού» να λέει: «Από τώρα είσαι η νύφη μου».

Και τότε ξεκίνησε ο εφιάλτης… Σωματική και σεξουαλική κακοποίηση και επαιτεία. Όπως κατήγγειλε η ίδια, την έβγαζαν καθημερινά στο κέντρο της πόλης και την ανάγκαζαν να ζητιανεύει. Ωστόσο, βρισκόταν πάντα υπό στενή παρακολούθηση, ώστε να μην μιλήσει με κανέναν ούτε να διαφύγει.

Ωστόσο χτες παρουσιάστηκε η κατάλληλη ευκαιρία και η 15χρονη μπήκε στο φαρμακείο για να ζητήσει βοήθεια.

Τι λέει η μητέρα

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, η μητέρα του κοριτσιού είπε πως ζούσε με την κόρη της και τα άλλα τρία της παιδιά.

Ο πατέρας της 15χρονης, με τον οποίο ποτέ δεν είχε παντρευτεί, τώρα ζει με άλλη γυναίκα. Ο πατέρας τον Ιανουάριο τη σταμάτησε από το σχολείο και την έδωσε με το ζόρι σε μια οικογένεια Ρομά από την Αλβανία για να την παντρέψει.

Η μητέρα προσπάθησε να έρθει σε επαφή μαζί της άλλα δεν μπορούσε. Το κοριτσάκι δεν είχε τηλέφωνο. Κάποιες φορές, ελάχιστες, επικοινωνούσε με τη μητέρα της από το τηλέφωνο του «συζύγου», της έλεγε ότι είναι καλά και περνάει πολύ καλά, αλλά εκείνη καταλάβαινε ότι έλεγε ψέματα, γιατί ήταν μπροστά οι άλλοι και φοβόταν.

Στη μητέρα δεν έλεγαν που ακριβώς διέμεναν για να πάει να συναντήσει την κόρη της. Αρχικά έλεγαν στην Πελασγία, μετά στη Στυλίδα και αργότερα στη Λαμία.

Η μητέρα πήγε στην Πελασγία και την αναζητούσε στις παράγκες που έχουν εκεί οι Ρομά, αλλά δεν την εντόπισε. Μετά πήγε απελπισμένη στο Α.Τ. Στυλίδας για να καταγγείλει την απαγωγή, αλλά δεν κατάφερε να βρει την κόρη της.

Στη συνέχεια πήγε σε Εισαγγελέα στην Αθήνα, ο οποίος την παρέπεμψε σε αστυνομικό τμήμα για να κάνει μήνυση. Όταν πήγε στο οικείο αστυνομικό τμήμα της είπαν ότι έπρεπε να ξαναπάει στη Στυλίδα.

Την υπόθεση χειρίζεται η Ασφάλεια Λαμίας, ενώ για το θέμα έχει ενημερωθεί και ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτόδικων Λαμίας κ. Χάρης Λακαφώσης, ο οποίος έδωσε εντολή να διερευνηθεί άμεσα η υπόθεση. Η 15χρονη παρέμεινε στο αστυνομικό μέγαρο ώσπου να την παραλάβει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ