Ηράκλειο: Έσβησε η φωτιά στο εργοστάσιο της ΔΕΗ - Επανέρχεται σταδιακά η ηλεκτροδότηση
Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε μετά την έκρηξη στους μετασχηματιστές στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα, του Ηρακλείου.
Σταδιακά αποκαθίσταται η ρευματοδότηση σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου, μετά το γενικευμένο μπλακ άουτ, σύμφωνα με το cretalive.gr.
Τα πυροσβεστικά οχήματα αποχώρησαν ενώ το ανακριτικό τμήμα της υπηρεσίας ερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε η έκρηξη.
Αναφορικά με τα αίτια, υπάρχει η πληροφορία ότι η έκρηξη σημειώθηκε στον εφεδρικό μετασχηματιστή που είχε τεθεί σε λειτουργία προς αντικατάσταση του κύριου, που παρουσίαζε προβλήματα.
Για καλή τους τύχη, την ώρα της έκρηξης, οι εργαζόμενοι είχαν διάλειμμα, οπότε δεν τραυματίστηκε κανείς.
Στο σημείο από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν ο διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, Νίκος Λαγουδάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον Αντιπεριφερειάρχη Ν. Καλογερή και ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης.
Λαβρόφ: Η Ρωσία μπορεί να βοηθήσει στο Ορμούζ - Η ΕΕ μπλοκάρει τα ειρηνετικά σχέδια για την Ουκρανία
21:15
Τραμπ για Κούβα: «Θα κάνουμε συμφωνία - Δεν νομίζω ότι θα χρειαστούμε τον στρατό»
21:03
Συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών Λαβρόφ με τον Γερμανό ΥΠΕΞ στον ΟΗΕ - Στην ατζέντα η Ουκρανία
20:51
Αναστέλλονται πτήσεις στην Κατάνια εξαιτίας της ηφαιστειακής τέφρας από την Αίτνα
20:40