ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Για το βίντεο μέσα στο ΑΤ και όχι για τη σύλληψη της 90χρονης η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Θεσσαλονίκη: Για το βίντεο μέσα στο ΑΤ και όχι για τη σύλληψη της 90χρονης η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διενεργείται μετά από εντολή του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση της 90χρονης στη Θεσσαλονίκη, δεν αφορά τις συνθήκες υπό τις οποίες η ηλικιωμένη γυναίκα συνελήφθη, αλλά για τη βιντεοσκόπηση εντός του Αστυνομικού Τμήματος.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Θεόδωρου Τσαϊρίδη, σε ραδιοφωνικό σταθμό, η ΕΔΕ «δεν γίνεται για τη σύλληψη, αλλά για το γεγονός ότι υπήρξε βιντεοσκόπηση εντός του αστυνομικού τμήματος».

«Δεν είναι δυνατόν να μπαίνει ο οποιοσδήποτε πολίτης να μπαίνει σε αστυνομική υπηρεσία, να βγάζει το κινητό και να βιντεοσκοπεί. Αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει σε μια αστυνομική υπηρεσία», συμπλήρωσε ο κ. Τσαΐριδης.

«Σε καμία περίπτωση δεν κατηγορούνται οι συνάδελφοί μου ότι έπραξαν λάθος κατά την εκτέλεση του καθήκοντος», συνέχισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαΐριδης.

Ερωτηθείς για το αν ήταν σωστό η 90χρονη που πουλούσε χωρίς άδεια στη λαϊκή, τερλίκια, να μείνει επί 12 ώρες στο αστυνομικό τμήμα μόνο με λίγο νερό, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης απάντησε:

«Ειδικά στις αστυνομικές υπηρεσίες οι αστυνομικοί τους κρατούμενους, τους προσωρινά κρατούμενους ή όσους προσαγάγονται προσπαθούν να τους εξυπηρετήσουν και να τους έχουν σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση. Δεν βάζουμε τους ανθρώπους σε ένα κελί και αδιαφορούμε για τις συνθήκες που υπάρχουν».

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν η κόρη και οι οικείοι της, η 90χρονη γυναίκα παρέμεινε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για πάνω από 12 ώρες, ενώ αρνήθηκαν να της δώσουν φαγητό και νερό όταν εκείνη το ζήτησε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ