ΕΛΛΑΔΑ

25η Μαρτίου: Επί ποδός η αστυνομία υπό το φόβο επεισοδίων

25η Μαρτίου: Επί ποδός η αστυνομία υπό το φόβο επεισοδίων
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Επί ποδός είναι από το πρωί 1.600 αστυνομικοί στην Αθήνα και 700 αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο επεισοδίων στη στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα αλλά και στη μαθητική στη συμπρωτεύουσα.

Και παρότι η κεντρική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, ο φόβος των Αρχών είναι ότι θα υπάρξει ένταση στη Βόρεια Ελλάδα λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις.

Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες πως άτομα θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν ένταση ή επεισόδια πετώντας φέιγ βολάν και φωνάζοντας συνθήματα.

Από χτες, οι Αρχές ασφαλείας προσπαθούσαν να διαπιστώσουν εάν κάποιοι θα επιχειρήσουν να προγραμματίσουν κάτι πιο οργανωμένο, με τη συμμετοχή αρκετού κόσμου. Όπως, όμως, έλεγαν στο CNN Greece υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., η μέχρι τώρα εικόνα που υπάρχει είναι ότι μικρές ομάδες οργανώνουν την εμφάνισή τους στις παρελάσεις -ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα.

Οι εντολές που έχουν δοθεί στους αστυνομικούς που θα είναι στα μέτρα ασφαλείας είναι να μην ματαιωθεί καμία παρέλαση και να αποφευχθούν οποιαδήποτε έκτροπα. Μάλιστα, σε περίπτωση που εκδηλωθούν θα πρέπει να απομονωθούν και να μην πάρουν έκταση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των αρχών, οι περιοχές όπου θα εκδηλωθεί ένταση είναι οι Θεσσαλονίκη, Γιαννιτσά, Κατερίνη, Βέροια και Καβάλα.

Οι επίσημοι που θα παρακολουθήσουν τις παρελάσεις θα είναι σε κλοιό από την ώρα που θα βρίσκονται στους ιερούς ναούς για τη Θεία Λειτουργία ενώ οι εξέδρες θα φυλάσσονται από αστυνομικούς, κυρίως με πολιτικά.

Στην Αθήνα, κατά μήκος της στρατιωτικής παρέλασης θα γίνονται περιπολίες αστυνομικών για να μεταφέρουν στο κέντρο επιχειρήσεων κάθε κίνηση που θα μπορούσε να προκαλέσει ένταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ