ΕΛΛΑΔΑ

25η Μαρτίου: Μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη υπό τους ήχους του «Μακεδονία Ξακουστή»

25η Μαρτίου: Μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη υπό τους ήχους του «Μακεδονία Ξακουστή»
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ξεκίνησε η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, με τους παρευρισκομένους να τραγουδούν το «Μακεδονία Ξακουστή».

Ομάδα πολιτών που βρέθηκε απέναντι από τον ιερό ναό Κυρίλλου και Μεθοδίου, ξεκίνησε να φωνάζει συνθήματα και να τραγουδά το «Μακεδονία Ξακουστή», όπως αναφέρει το voria.gr.

Το «Μακεδονία Ξακουστή» τραγούδησαν και μαθητές σχολείου περνώντας από την εξέδρα των επισήμων.

Φέτος, ως ελάχιστο φόρο τιμής στους εκατοντάδες χιλιάδες Ποντίους που σφαγιάστηκαν από τους Οθωμανούς και με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 ετών από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, αντιπροσωπευτικό άγημα των Ποντίων, υπό τον συντονισμό της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, θα προπορευθεί των πολιτικών τμημάτων.

Στην παρέλαση μεταξύ άλλων παρίστανται ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ο αντιδήμαρχος, Πέτρος Λεκάκης, ως εκπρόσωπος του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος που εκπροσωπεί την κυβέρνηση, οι βουλευτές Σταύρος Καλαφάτης, Κώστας Γκιουλέκας, Δημήτρης Μάρδας, η ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Γιώργος Ορφανός, Παναγιώτης Ψωμιάδης και Χάρης Αηδονόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ