ΕΛΛΑΔΑ

Μαφία φυλακών: Στο «μικροσκόπιο» οι επισκέψεις του δικηγόρου στον Αλβανό κακοποιό

Μαφία φυλακών: Στο «μικροσκόπιο» οι επισκέψεις του δικηγόρου στον Αλβανό κακοποιό
Φωτογραφία Αρχείου ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Επτά επισκέψεις που έκανε ο 64χρονος δικηγόρος στον εγκέφαλο της μαφίας των φυλακών και τις οποίες ο πρώτος προσπάθησε να κρατήσει μυστικές, αποκάλυψε η έρευνα του ανακριτή τρομοκρατίας, που προσπαθεί να ξεμπλέξει το «κουβάρι» της εγκληματικής δράσης μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι ημερομηνίες και η συχνότητα με την οποία επισκεπτόταν ο 64χρόνος δικηγόρος τον Αλβανό κακοποιό στις φυλακές ήταν από τα βασικά σημεία έρευνας του δικαστικού λειτουργού, καθώς η επικοινωνία αυτή ανάμεσα στους δυο άνδρες περιελάβανε και ροή χρήματος.

Και προκαλούν, πράγματι, εντύπωση γιατί ενώ ο συγκεκριμένος κακοποιός αποτελούσε βασικό μάρτυρα στην υπόθεση του δικηγόρου για τους πυροβολισμούς που δέχτηκε το 2014 από πρωτοπαλίκαρα του κακοποιού, η εμφάνισή του ως βασικός μάρτυρας γίνεται γνωστή με καθυστέρηση από την πλευρά του δικηγόρου.

Ο ίδιος ο δικηγόρος είχε παραδεχτεί ότι έχει επισκεφτεί τον Αλβανό μαφιόζο συνολικά τρεις φορές. Μια τον Ιανουάριο του 2015 στην Κέρκυρα και δυο φορές το 2016 στα Χανιά. Δεν είχε κάνει, όμως, λόγο για τις επτά επισκέψεις πουθενά, ούτε καν στο υπόμνημα που υπέβαλε στον ανακριτή χθες.

Μάλιστα, τον Ιανουάριο του 2017 είχε φτάσει στον ανακριτή μια ανώνυμη επιστολή που ανέφερε ότι ο δικηγόρος και οι Αλβανοί εκβίαζαν το Αριστείδη Φλώρο.

Όταν ο ανακριτής κάλεσε όλους τους εμπλεκομένους για κατάθεση, ο δικηγόρος υποστήριξε ξανά ότι είχε συναντήσει τον αρχιμαφιόζο μόνο τρεις φορές, ενώ υπάρχουν καταγραφές για τις κρυφές επισκέψεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ