ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται «σκληροί» έλεγχοι διαβατηρίων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών - Τι να γνωρίζετε

Έρχονται «σκληροί» έλεγχοι διαβατηρίων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών - Τι να γνωρίζετε
Facebook/Athens International Airport "Eleftherios Venizelos"

«Σκληροί» έλεγχοι διαβατηρίων και ταυτοτήτων έρχονται σε αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένου και του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Πιο συγκεκριμένα, από την Κυριακή 7 Απριλίου τίθεται σε εφαρμογή ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός 458/2-17, ο οποίος προβλέπει ελέγχους διαβατηρίου και διασταύρωσης στοιχείων ταυτοτήτων με χρήση βάσης δεδομένων σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που ταξιδεύουν από και προς χώρες οι οποίος είναι εκτός της Συνθήκης Σένγκεν.

Σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το αεροδρόμιο τονίζεται ότι λόγω του ενδεχομένου αυξημένου χρόνου αναμονής, παρακαλούνται οι επιβάτες που ταξιδεύουν σε χώρες οι οποίες δεν είναι μέλη της Συνθήκης Σένγκεν για την έγκαιρη προσέλευσή τους στον διαβατηριακό έλεγχο, που θα διενεργείται από την Ελληνική Αστυνομία.

Ποιες χώρες δεν αφορά

Οι πτήσεις εσωτερικού καθώς και εκείνες προς και από χώρες Εντός Σένγκεν εξακολουθούν να μην εμπίπτουν στις προβλέψεις της εν λόγω οδηγίας.

Η Ελλάδα είναι μέλος της Συνθήκης Σένγκεν όπως επίσης και οι χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ισλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Λετονία Λιθουανία, Λιχνενστάιν, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σλοβενία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πριν από δύο χρόνια είχε ανακοινωθεί η εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού, όμως δεν εφαρμόστηκε καθώς η Ελλάδα πήρε χρονική παράταση επειδή κρίθηκε ότι δεν ήταν έτοιμη για την εφαρμογή του μέτρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ