ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια: Περισσότεροι από 100 οι προσαχθέντες

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια: Περισσότεροι από 100 οι προσαχθέντες

Περισσότερα από 100 ατόμα προσήχθησαν στη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που έγινε σήμερα, Πέμπτη, το πρωί στην περιοχή των Εξαρχείων

Ρεπορτάζ: Μίνα Καραμήτρου, Ευδοκία Μύτιλη

Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησαν επέμβαση στην περιοχή λίγο μετά τις 06:00 το πρωί.

Συγκεκριμένα, οι Αρχές ασφαλείας εισέβαλαν σε δύο κτήρια που τελούσαν υπό κατάληψη από μετανάστες στην οδό Τζαβέλλα και σε ένα σπίτι στην οδό Σολωμού.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη των δύο πρώτων κτηρίων, η επιχείρηση της αστυνομίας ξεκίνησε μετά τη δικαστική εντολή που πήρε για εκκένωση των χώρων.

Οι προαχθέντες έχουν μεταφερθεί στο Τμήμα Αλλοδαπών, όπου γίνεται εξακρίβωση των στοιχείων τους.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, στο κτήριο στην οδό Σολωμού βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικών και η αστυνομία προχώρησε σε 3 συλλήψεις.

Οι Αρχές ψάχνουν στοιχεία για ένα κύκλωμα το οποίο φέρεται να υποσχόταν ότι μπορεί να βοηθήσει τους μετανάστες να μείνουν στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς να τους βρει η αστυνομία.

Ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, έκανε γνωστό πως είναι συνολικά 60 οι καταλήψεις κτηρίων στην περιοχή των Εξαρχείων.

7

Κάτοικος της περιοχής, μιλώντας στο CNN Greece, σημείωσε πως τα κτήρια στα οποία έκανε επέμβαση η αστυνομία ήταν «ιδιωτικά κτήρια που ήταν κατειλημμένα. Υπάρχουν άλλες 23 καταλήψεις».

Όπως είπε, καταλήψεις υπάρχουν «στην Θεμιστοκλέους, στη Νοταρά, τη Ζαϊμή, στην πλατεία Εξαρχείων, στην Αραχώβης…».

Η ίδια σημείωσε πως νιώθει φόβο, καθώς η περιοχή δεν είναι όπως παλιά.

«Μακάρι να έρθουμε σε μία κανονικότητα», ευχήθηκε και συνέχισε: «Ζητάμε κανονικότητα. Όπως είναι όλες οι περιοχές. Να μπορώ να καλώ την αστυνομία όταν είναι ανάγκη. Να ζω ήρεμα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ