ΕΛΛΑΔΑ

«Μίλησε» το DNA: Μητέρα του βρέφους που βρέθηκε στα σκουπίδια η 35χρονη

«Μίλησε» το DNA: Μητέρα του βρέφους που βρέθηκε στα σκουπίδια η 35χρονη
(Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η τοπική κοινωνία του Αιγίου αλλά και ολόκληρη η χώρα τη νέα υπόθεση εγκατάλειψης βρέφους σε κάδο απορριμμάτων, με νεότερες πληροφορίες να αναφέρουν ότι το DNA «μίλησε» και αποδείχτηκε πως μητέρα είναι όντως η 35χρονη που νοσηλεύεται στη Μαιευτική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας στο Ρίο.

Η γυναίκα, που από χτες νοσηλεύεται φρουρούμενη, αρνήθηκε πως το μωρό ήταν δικό της και δέχτηκε να υποβληθεί σε εξέταση DNA.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η γυναίκα δεν έχει συλληφθεί, ούτε έχει ασκηθεί εναντίον της ποινική δίωξη, διότι σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν έχει ολοκληρωθεί το προανακριτικό υλικό.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το προανακριτικό υλικό θα ολοκληρωθεί, όταν θα υπάρχει και το αποτέλεσμα των ιστολογικών εξετάσεων από το βρέφος.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα των συγκεκριμένων εξετάσεων αναμένεται να γνωστοποιηθούν σε χρονικό διάστημα από έναν έως τρεις μήνες.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο αρμόδιος εισαγγελέας έχει διατάξει να του υποβληθεί από την αστυνομία όλο το προανακριτικό υλικό, με εκκρεμή την ιστολογική εξέταση.

Υπενθυμίζεται πως η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως το μωρό πέθανε τέσσερις ημέρες πριν εντοπιστεί και κατά πάσα πιθανότητα πέθανε πριν από έξι ημέρες. Εξετάζεται δε, εάν πέθανε από ασιτία ή εάν γεννήθηκε νεκρό.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το βρέφος εντοπίστηκε σε σακ βουαγιάζ σε κάδο απορριμμάτων, στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης, μετά από έρευνες της αστυνομίας και συνεργείου του Δήμου παρουσία Εισαγγελέα.

Το απόγευμα της Τετάρτης άγνωστος τηλεφώνησε στην αστυνομία και είπε πως μια γυναίκα γέννησε και πέταξε το μωρό της σε κάδο σκουπιδιών. Οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι της γυναίκας, η οποία αρνήθηκε ότι γέννησε, γιατί όπως τους είπε, απέβαλε.

Πράγματι, η 35χρονη τη Δευτέρα πήγε σε γυναικολόγο. Η γιατρός κατέθεσε στην αστυνομία επισκέφτηκε το ιατρείο της για γυναικολογική εξέταση.



Το βράδυ της Τετάρτης (17/04/2019), όμως, η 35χρονη πήγε στο νοσοκομείο του Ρίου με ακατάσχετη αιμορραγία.

Από εκεί ειδοποιήθηκε εκ νέου η αστυνομία, η οποία όλη νύχτα πραγματοποιούσε έρευνες για να εντοπίσει τη σορό του μωρού.

Απαντήσεις στις Αρχές κλήθηκαν να δώσουν και οι γονείς της 35χρονης, με τους οποίους μένει στο ίδιο σπίτι, όπως και ο αδελφός της.

Όλοι τους υποστήριξαν ότι δε γνώριζαν τίποτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ