ΕΛΛΑΔΑ

Τραυματισμός Αλεξίας: Συγκλονίζει η μητέρα της 8χρονης

Τραυματισμός Αλεξίας: Συγκλονίζει η μητέρα της 8χρονης
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Μάχη για τη ζωή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δίνει το 8χρονο κορίτσι που τραυματίστηκε από σφαίρα ανήμερα του Πάσχα στη Βοιωτία.

Τα λόγια της μητέρας της στο Star είναι συγκλονιστικά.

«Έχω πίστη. Το παιδί μου ζει. Δε θα το κλάψω από τώρα. Θα γίνει καλά. Κι αυτοί που δεν πιστεύουν στο Θεό, θα το πιστέψουν. Κάναμε ένα τάμα στον ταξιάρχη για το παιδί μας».



Δίωξη για κακούργημα

Εν τω μεταξύ, ποινική δίωξη για βαριά μη σκοπούμενη σωματική βλάβη, κακουργηματικού χαρακτήρα, ασκήθηκε στον 54χρονο που πυροβόλησε στον αέρα και τραυμάτισε την 8χρονη Αλεξία.

Ο 54χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Παρασκευή, ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Αλέξιο Στεφανάκη, είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Ο ιδιοκτήτης βενζινάδικου, ζητά συγγνώμη για τον τραυματισμό της 8χρονης από την αδέσποτη σφαίρα και δηλώνει ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα διαδικαστικά, αλλά να γίνει καλά το παιδί.

boivtia

Πηγή: ΕΛ.ΑΣ

Η σφαίρα έφυγε από το όπλο του 54χρονου ιδιοκτήτη βενζινάδικου που διασκέδαζε πυροβολώντας στον αέρα.

Η κατάσταση της 8χρονης, που τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα ενώ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της, επιδεινώθηκε την Τετάρτη και κρίθηκε αναγκαίο να υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση.




Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, οι αστυνομικοί της ασφάλειας Λειβαδιάς κατέληξαν σε δυο συγκεκριμένα σπίτια απ’ όπου προήλθαν οι πυροβολισμοί. Ήταν σε μια νοητή γωνία 45 μοιρών.



Επίσης, τα αποτελέσματα των εργαστηρίων έδειξαν ότι η τροχιά πτώσης της σφαίρας ήταν περίπου 400 μέτρα. Εκεί ήταν και το σπίτι του 54χρονου.



«Η οικογένεια θα ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματα της. Προέχει η υγεία του παιδιού» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας της μικρής.

Στο σπίτι του στο Λεοντάρι, βρέθηκαν μέσα σε μια γλάστρα και κατασχέθηκαν τέσσερις κάλυκες περιστρόφου, καθώς και δύο κυνηγετικά όπλα.

Πού έκρυβε το όπλο ο «πιστολέρο»

Στο λεβητοστάσιο του σπιτιού του, μέσα στη δεξαμενή πετρελαίου, είχε κρύψει το περίστροφο με το οποίο έριχνε μπαλωθιές ο 54χρονος.

Μάλιστα, όπως έλεγαν στο CNN Greece αστυνομικοί, ήταν τόσο καλά κρυμμένο μέσα στη δεξαμενή που δεν υπήρχε καμία περίπτωση να βρεθεί στην κατ' οίκον έρευνα εάν ο ίδιος ο 54χρονος δεν αποκάλυπτε την κρυψώνα του.

Ο άνδρας «έσπασε» και κατάλαβε ότι δεν υπήρχε πλέον λόγος να κρύβεται όταν οι αστυνομικοί του αποκάλυψαν ότι έχουν αρκετά στοιχεία σε βάρος του.

Ο 55χρονος, πατέρας και ο ίδιος ενός 23χρονου, αποκάλυψε ότι δεν κατέχει νόμιμη άδεια για το όπλο αλλά αρνήθηκε να πει στους αστυνομικούς πού το βρήκε και πώς το απέκτησε.

Μάλιστα, γίνεται ήδη έρευνα για να διαπιστωθεί εάν το όπλο είναι κλεμμένο και να αποσαφηνιστεί πώς έφτασε τα χέρια του 55χρονου.

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του 55χρονου υπάρχουν καταθέσεις και από άλλα άτομα που βρίσκονταν στο πασχαλινό γλέντι.




ΔΗΜΟΦΙΛΗ