ΕΛΛΑΔΑ

Κουφοντίνας: Άρχισε απεργία πείνας μετά την απόρριψη για νέα άδεια

Κουφοντίνας: Άρχισε απεργία πείνας μετά την απόρριψη για νέα άδεια
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Απεργία πείνας άρχισε από το μεσημέρι της Πέμπτης (02/05) ο πολυϊσοβίτης, για τη δράση του στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη», Δημήτρης Κουφοντίνας, με αφορμή τη νέα άρνηση του εισαγγελέα των φυλακών Κασσαβέτειας Βόλου να του χορηγηθεί άδεια.

Η άρνηση του εισαγγελικού λειτουργού, παρά το γεγονός ότι φέρονται να συμφωνούσαν ο διευθυντής και η κοινωνική λειτουργός, οδηγεί την υπόθεση για οριστική κρίση στο Δικαστικό Συμβούλιο, όπως είχε γίνει και τον περασμένο Φεβρουάριο όταν τελικά δεν έλαβε άδεια.

Το εισαγγελικό βέτο στο αίτημα οδήγησε τον Κουφοντίνα να ανακοινώσει στο Συμβούλιο πως ξεκινά απεργία πείνας.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι την προηγούμενη άρνηση της άδειας (τον περασμένο Φεβρουάριο) ο Κουφοντίνας είχε πάρει έξι άδειες, διήμερες ή τετραήμερες.

Ο εισαγγελέας έθεσε βέτο στη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, επικαλούμενος όχι τυπικούς, αλλά ουσιαστικούς λόγους (τη φράση «το κόκκινο νήμα της αντίστασης», που είχε χρησιμοποιήσει ο Δημήτρης Κουφοντίνας σε κάποια παλαιότερη δήλωσή του).

Σύμφωνα με το eksegersi.gr, όταν ο εισαγγελέας είπε στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος παρέστη στο Συμβούλιο, το λόγο για τον οποίο άσκησε βέτο στην κατά πλειοψηφία θετική απόφαση του Συμβουλίου, ο Δημήτρης Κουφοντίνας απάντησε ότι τον αντιμετωπίζει όχι ως νομικός, αλλά ως πολιτικός αντίπαλος. «Γι’ αυτό κι εγώ ξαναπιάνω το κόκκινο νήμα της αντίστασης και ξεκινώ απεργία πείνας» είπε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ