ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνής και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων καταδικάζουν την επίθεση κατά της Μίνας Καραμήτρου

Διεθνής και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων καταδικάζουν την επίθεση κατά της Μίνας Καραμήτρου

Η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων ενώνουν τη φωνή τους με την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, που είναι μέλος των Ομοσπονδιών, για να καταδικάσουν την εμπρηστική επίθεση στο αυτοκίνητο της δημοσιογράφου του CNN Greece, Μίνας Καραμήτρου.

Το αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι της δημοσιογράφου του CNN Greece στου Παπάγου, όταν πυρπολήθηκε με εύφλεκτο υλικό, στις 14 Μαϊου 2019, περίπου στις 2:30π.μ.

Μέχρι αυτήν τη στιγμή οι δράστες παραμένουν άγνωστοι, ενώ η αστυνομία έχει αρχίσει τη διερεύνηση της υπόθεσης.

«Η Μίνα Καραμήτρου είναι διακεκριμένη αστυνομική ρεπόρτερ της ελληνικής έκδοσης CNN», αναφέρει η κοινή ανακοίνωση των Ομοσπονδιών Δημοσιογράφων.

Το CNN Greece καταδικάζει την επίθεση κατά της Μίνας Καραμήτρου

Η ΕΣΗΕΑ εξέφρασε ανησυχία για την επίθεση που δέχθηκε ένα από τα μέλη της και «κάλεσε τις Αρχές να επιτελέσουν το έργο τους και να αποκαλύψουν αμέσως τους δράστες».

Η Renate Schroeder, Διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων δήλωσε:

«Αυτή η βίαιη πράξη εκφοβισμού εναντίον μιας γυναίκας δημοσιογράφου στην Αθήνα, μας συγκλονίζει»

Ο Anthony Bellanger, Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων καταδίκασε «την εσκεμμένη επίθεση που στρέφεται κατά της ελευθερίας του λόγου και της δουλειάς της Μίνας Καραμήτρου ως δημοσιογράφου, μια επίθεση που πρέπει να διερευνηθεί αμέσως».

Το συμβάν καταγγέλθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προσωπική ασφάλεια των δημοσιογράφων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ