ΕΛΛΑΔΑ

Αποφυλακίστηκε ο δραπέτης - τραγουδιστής

Αποφυλακίστηκε ο δραπέτης - τραγουδιστής
Facebook

Αέρα ελευθερίας αναπνέει ξανά ο δραπέτης - τραγουδιστής, ο οποίος είχε προκαλέσει αίσθηση με την ιστορία και τη σύλληψή του πριν από λίγες εβδομάδες, καθώς η κατηγορία εις βάρος του για απάτη από κακούργημα μετατράπηκε στο Εφετείο σε πλημμέλημα.

Την απίστευτη ιστορία του αποκάλυψε ένας τυπικός έλεγχος της Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας. Ο 45χρονος, ο οποίος τραγουδούσε σε νυκτερινά κέντρα, γύριζε βίντεο κλιπ και εμφανιζόταν κι ως δημοσιογράφος - παρουσιαστής διεθνούς τηλεοπτικού σταθμού, ήταν τελικά δραπέτης των φυλακών Αλικαρνασσού.

Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια υποτίθεται ότι καταδιωκόταν κι αναζητείτο από την ΕΛ.ΑΣ. την περίοδο 2002- 2003 όταν κι είχε αποδράσει από τη συγκεκριμένη φυλακή της Κρήτης, όπου κατηγορείτο για άλλη υπόθεση απάτης.

Ο εν λόγω... καλλιτέχνης είχε μάλιστα βρεθεί τα τελευταία χρόνια, στο πλευρό ιδιαίτερα επιτυχημένων καλλιτεχνών. Χωρίς κανένας να έχει αντιληφθεί ότι το πρόσωπο αυτό με τις εκατοντάδες τηλεοπτικές κι όχι μόνο εμφανίσεις ήταν ένας δραπέτης για 17 περίπου χρόνια, συνελήφθη τελικά από τους αστυνομικούς και θα οδηγηθεί στις δικαστικές αρχές.

Σημειώνεται ότι ο 45χρονος είχε συλληφθεί το 1996 στην Κρήτη, όπου εμφανιζόταν σε ξενοδοχεία του Ηρακλείου, δηλώνοντας γιος γνωστού βουλευτή και πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, αλλά και συνεργάτης τηλεοπτικής εκπομπής που επεδίωκε την προβολή διαφόρων επιχειρήσεων.

Μάλιστα για να πείσει τους επιχειρηματίες, είχε μεταβεί σε ανθοπωλείο της περιοχής κι έστειλε λουλούδια στον… εαυτό του (σ.σ. με τα στοιχεία του υποτιθέμενου γιου του βουλευτή)! Έτσι κατόρθωσε να αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά, αλλά έγινε αντιληπτός και συνελήφθη. Το 2002 παραβίασε άδεια που είχε λάβει από τις φυλακές Αλικαρνασσού, άλλαξε το όνομα του και έκτοτε έδινε τακτικά το «παρών» στα καλλιτεχνικά και τηλεοπτικά δρώμενα.

Ο δραπέτης - τραγουδιστής πιάστηκε με ναρκωτικά στις φυλακές

«Όταν βγω από τη φυλακή θα συνεχίσω την καριέρα μου»

Έτοιμος να συνεχίσει την καριέρα του, όταν αποφυλακιστεί, δήλωνε πάντως ο δραπέτης τραγουδιστής, ο οποίος πριν από λίγο καιρό είχε δώσει συνέντευξη μέσω της δικηγόρου του, Γιάννας Παναγοπούλου.

«Όταν θα βγω από τη φυλακή, θα συνεχίσω την καριέρα που έχτισα με κόπο τα τελευταία 17 χρόνια. Θα μου πάρει λίγο χρόνο για να τακτοποιήσω τις νομικές μου υποθέσεις με τη Δικαιοσύνη, αλλά πλέον είμαι ώριμος να δημιουργήσω ξανά…», δήλωσε στη Real News.

«Δεν έφυγα από τη χώρα, “άνοιξα τα φτερά μου” στον καλλιτεχνικό χώρο, έγινα άνθρωπος της προβολής και της τέχνης και αυτό τον χώρο θα υπηρετήσω ξανά», σημειώνει.

Απαντώντας στις καταγγελίες σε βάρος του για απάτες κατ΄εξακολούθηση, ο 45χρονος απαντά:

Έχω κάνει λάθη, αλλά όχι όλα αυτά για τα οποία με κατηγορούν. Με ακολουθούν 7.500 άτομα στις προσωπικές μου ιστοσελίδες. Θα ήταν πολύ εύκολο να με καταγγείλουν, αλλά δεν έγινε κάτι τέτοιο.

Με τη σειρά της η συνήγορός του, κ. Παναγοπούλου επισημαίνει πως: «Νομικά δεν υπάρχουν μηνύσεις σε βάρος του, δεν έχει υποβληθεί εδώ και 17 χρόνια ούτε μία μήνυση. Αν έστω και ένας από όσους τον καταγγέλλουν σήμερα είχε υποβάλει εναντίον του μήνυση, τότε θα είχε εντοπιστεί από την Αστυνομία και θα είχε συλληφθεί. Το μόνο που αντιμετωπίζει είναι η απόδραση και η ψευδής ανωμοτί κατάθεση για τα στοιχεία του, τα οποία είναι πλημμελήματα και επισύρουν πολύ μικρές ποινές».

Ο «καλλιτέχνης», που εξήλθε το 2002 με ολιγoήμερη άδεια από τις φυλακές λόγω καλής διαγωγής και έκτοτε έγινε ο "άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα", συστηνόταν ως τραγουδιστής, δημοσιογράφος, γιος πολιτικού, γιος της Κορίνας Τσοπέη, κουμπάρος του Μπάρκουλη, γιος εφοπλιστή, μάνατζερ καλλιτεχνών, ενώ «έριχνε» κάρτες ταρώ χρεώνοντας 100 ευρώ

«Ήξερα ότι ήθελε να ανοίξει δικό του κανάλι, δεν μου έχει κάνει κακό. Έφερε ορχήστρα που την πλήρωσε ο ίδιος, τραγούδησε και πλήρωσε τις μπομπονιέρες. Για να επιβιώσει έριχνε κάρτες ταρώ. Οι καταγγελίες εις βάρος του με έχουν αφήσει άφωνη…», δήλωσε έκπληκτη η Μαρία Μπάρκουλη.

«Ο ίδιος έχει μετανιώσει που άφησε τόσα χρόνια να περάσουν χωρίς να ρυθμίσει και να τακτοποιήσει τις νομικές του υποθέσεις. Ταυτόχρονα, νιώθει μία λύτρωση γι’ αυτά που έγινε, γιατί, έστω με τον τρόπο αυτό, βγαίνει από ένα αδιέξοδο που κράτησε 17 ολόκληρα χρόνια. Είναι ένα πρόσωπο που έχαιρε αναγνωρισιμότητας, ένα πρόσωπο δημοφιλές και θέλει να τα αφήσει όλα πίσω του και να ξεκινήσει τη ζωή του ως κανονικός άνθρωπος», τονίζει εκ μέρους του η συνήγορός του Γ. Παναγοπούλου.

«Τότε ήμουν μόνο 22 χρονών και είχα μπλέξει με παρέες που δεν έπρεπε. Το μετάνιωσα. Στις φυλακές εργαζόμουν από την πρώτη ημέρα. Είχα μεροκάματα. Ήθελα να βγω. Είχα όμως και μια τραυματική εμπειρία που με σημάδεψε και δεν ήθελα να επιστρέψω σε αυτή την κόλαση. Μια ζωή ήθελα να τακτοποιήσω αυτές τις εκκρεμότητες, αλλά δεν είχα ούτε αστυνομική ταυτότητα. Παρ΄ όλα αυτά έγραψα βιβλίο, έγινα γνωστός, έκανα καριέρα στον χώρο του θεάματος…», σημειώνει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ