ΕΛΛΑΔΑ

Σφοδρές αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το Ασφαλιστικό

Σφοδρές αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το Ασφαλιστικό
ΑΠΕ - ΜΠΕ/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Σφοδρές αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκαλούν οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, το οποίο καθώς φαίνεται το επόμενο διάστημα είναι το ζήτημα που θα μονοπωλήσει την πολιτική επικαιρότητα. 

Έτσι, με αφορμή τις σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το θέμα ο πρώην υπουργός Εργασίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) Ανδρέας Λοβέρδος επιτέθηκε στην κυβέρνηση. «Ο ΣΥΡΙΖΑ μας έστειλε πίσω στην ύφεση. Πήρε ήδη 6 μέτρα σε βάρος του ασφαλιστικού (67ο έτος, αύξηση εισφορών, κατάργηση ΕΚΑΣ, περικοπές συντάξεων κλπ). Και τώρα βαφτίζει ασφαλιστικό τις περικοπές, την "κλοπή" των πόρων του ασφαλιστικού από το Υπ. Οικονομικών για να καλυφθούν οι δημοσιονομικές "μαύρες τρύπες". Όσο για το 2010 και το νόμο 3863, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ασκούν κριτική μεγαλοστόμως, αλλά τον έβαλαν στο Τρίτο και άχρηστο Μνημόνιο ως κορυφή των προσπαθειών για την επιβίωση του Ασφαλιστικού. Φτάνει πια το ψέμα, η υποκρισία και ο διπλός λόγος. Οι πολίτες τους παίρνουν χαμπάρι», τονίζει μεταξύ άλλων στη δήλωση του ο κ. Λοβέροδος.

Αντιδράσεις και από το ΚΚΕ που σχολίασε τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους εργοδοτικούς φορείς με καυστική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντιγράφει την άθλια τακτική και τα επιχειρήματα των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, κάθε φορά που εξαπέλυαν μια νέα επίθεση στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα. Μάλιστα, έχει το θράσος, απευθυνόμενη στους εργοδοτικούς φορείς, να μιλάει για τη "βιωσιμότητα του ασφαλιστικού", κρύβοντας ότι κράτος, κυβερνήσεις και μεγάλο κεφάλαιο έχουν διαχρονικά ληστέψει τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει διπλά και τρίδιπλα για το ασφαλιστικό, με τη δουλειά και τον ιδρώτα τους, τις εισφορές τους, τη δυσβάσταχτη φορολογία».

Σκληρή αντίδραση και από τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη που έκανε λογο για καταστροφικές κυβερνητικές προτάσεις και σχέδια του κουαρτέτου που μπορούν να σαρωθούν από ένα μεγάλο κοινωνικό αγωνιστικό μέτωπο, που θα ξεκινάει από τη μισθωτή εργασία και θα φτάνει στον επαγγελματικό κόσμο, τους αυτοαπασχολούμενους και τα μικρομεσαία στρώματα των πόλεων έως τη μικρομεσαία αγροτιά και πρώτα απ’ όλα τη νεολαία, που της στερούν το μέλλον.

Η κυβέρνηση σπέρνει ανέμους και γρήγορα θα θερίσει κοινωνικές θύελλες που θα ανατρέψουν την ίδια και όλο το μνημονιακό πολιτικό μπλοκ» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης.

Από την πλευρά της η Χρυση Αυγή με ανακοίνωση της κάνει λόγο για «εκτρωματικό νομοσχέδιο».

Διαβάστε ακόμα:

Ασφαλιστικό: Σε καλό κλίμα η συνάντηση Τσίπρα-εργοδοτών

ΔΗΜΟΦΙΛΗ