ΕΛΛΑΔΑ

Στην Αθήνα οι ιστολογικές εξετάσεις για το θάνατο της 4χρονης στην Κρήτη

Στην Αθήνα οι ιστολογικές εξετάσεις για το θάνατο της 4χρονης στην Κρήτη
ΑΠΕ - ΜΠΕ/ STR

Νέα δεδομένα στην υπόθεση του άτυχου θανάτου της 4χρονης στην Κρήτη, που πέθανε ύστερα από επιπλοκές σε επέμβαση ρουτίνας για κρεατάκια σε νοσοκομείο του Ηρακλείο. 

 

Σύμφωνα με τον καθηγητή Χειρουργικής Γιώργο Χαλκιαδάκη, που εκτελεί χρέη διοικητή στο Πανεπιστημίο Ηρακλείου οι ιστολογικές εξετάσεις στάλθηκαν σε εξειδικευμένο εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να φωτιστούν τα ακριβή αίτια του θανάτου της 4χρονης.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Πατρίς» ο κ. Χαλκιαδάκης δήλωσε «Τα στείλαμε στο καλύτερο εργαστήριο της χώρας για να μην υπάρχει η παραμικρή υπόνοια για προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία υποψία από κανέναν ότι οι εμπλεκόμενοι με το θέμα δεν θα κάνουν καλά τη δουλειά τους».

Όλα αυτά ενώ η τοπική κοινωνία συγκλονίζεται ακόμα από την μαρτυρία της αναισθησιολόγου που συμμετείχε στην επέμβαση .«Έγινε κανονικά το χειρουργείο, χωρίς πρόβλημα. Ακολουθήσαμε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και όλα τα πρωτόκολλα. Το παιδί ξύπνησε, ανέπνευσε πολύ καλά και την ώρα που φωνάξαμε τον μεταφορέα κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι δεν αναπνέει σωστά. Βάζω τα ακουστικά και την ακούω να κάνει ένα τρομερό βροχόσπασμα. Πέφτει απότομα η πίεσή της από το 13 στο 7 και αρχίζει να έχει βραδυκαρδία. Εκείνη την ώρα ήμασταν στο χώρο μια ακόμη αναισθησιολόγος και 2 χειρουργοί» είπε η αναισθησιολόγος και συνέχισε:

«Αρχισα να ουρλιάζω και να φωνάζω βοήθεια. Την διασωληνώσαμε και της δώσαμε αδρεναλίνη. Επανήλθε αμέσως. Αποφάσισα ότι δεν πρέπει να την ξυπνήσω αλλά και ότι χρειάζεται μεταφορά στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ.
Γύρω στις 10 το πρωί επικοινώνησα με την εφημερεύουσα της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου και μου είπε ότι δεν είχε εκείνη τη στιγμή διαθέσιμο κρεβάτι και να την κρατήσουμε κοιμισμένη για μια ώρα μέχρι να την μεταφέρουμε στο πανεπιστημιακό γεικό νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).

Ωστόσο, μετά από περίπου μισή ώρα- τρία τέταρτα ξανάκανε το ίδιο επεισόδιο. Βροχόσπασμα. Αμέσως έτρεξαν νεογνολόγοι, παιδίατροι, καρδιολόγοι, ΩΡΛ, 15 άτομα από πάνω της μέχρι να μεταφερθεί στη ΜΕΘ. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε να τη σώσουμε. Σας το λέω με μεγάλο πόνο, γιατί έχω 2 παιδιά και ξέρω τι σημαίνει να χάνεις το παιδί σου. Πηγαίνω σπίτι, κοιτάζω την 3χρονη κόρη μου και κλαίω γιατί μου τη θυμίζει».

Μάλιστα η αναισθησιολόγος, μιλώντας πάντα στην «Πατρίς» απέδωσε τη δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα στο ότι είναι συγγενής του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Πάυλου Πολάκη.

Διαβάστε ακόμα:

Τετράχρονη πέθανε σε επέμβαση για κρεατάκια στο Νοσοκομείο Ηρακλείου

«Κάναμε ότι μπορούσαμε για να σώσουμε το κορίτσι» λέει η αναισθησιολόγος της 4χρονης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ