ΕΛΛΑΔΑ

Δημήτρης Γραικός: Πιθανότητα να υπήρξε εμπλοκή δεύτερου ατόμου στο έγκλημα

Δημήτρης Γραικός: Πιθανότητα να υπήρξε εμπλοκή δεύτερου ατόμου στο έγκλημα
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις από τον συνήγορο της χήρας και των παιδιών του δολοφονηθέντος επιχειρηματία, Δημήτρη Γραικού

Ο συνήγορος της οικογένειας του επιχειρηματία, Αλέξης Κούγιας, αποκάλυψε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ότι από την ιατροδικαστική εξέταση καθώς και από τα ευρήματα τεχνικών συμβούλων, προκύπτει ότι πιθανότατα να υπήρχε και εμπλοκή δεύτερου ατόμου η οποία μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται επίσημα.

Παράλληλα ο κ. Κούγιας ανέφερε ότι από τα ιατροδικαστικά ευρήματα προκύπτουν προβληματισμοί καθώς υπάρχουν υποψίες ότι το θύμα θάφτηκε ζωντανό.



Η απολογία

Η απολογία του 46χρονου κράτησε πάνω από τέσσερις ώρες κατά τη διάρκεια της οποίας περιέγραψε τα όσα διαδραματίστηκαν στις 3 Νοεμβρίου 2016.

O ίδιος υποστήριξε στην ανακρίτρια:

«Δεν είχα πρόθεση να τον σκοτώσω. Έλεγε ότι του χρωστούσα χρήματα και αισθανόταν “ριγμένος”. Ήρθε στον στάβλο να με βρει. Διαφωνήσαμε, ήρθαμε στα χέρια. Κατά τη διάρκεια του καυγά έπεσε νεκρός. Θόλωσα. Όταν κατάλαβα ότι δε ζούσε πανικοβλήθηκα. Πάνω στον πανικό μου αποφάσισα να τον θάψω και να εξαφανίσω τον ίδιο και το αυτοκίνητο».

Σε πανικό και φόβο απέδωσε και το γεγονός ότι επί 2,5 χρόνια δεν έλεγε την αλήθεια.



Όταν συνελήφθη υποστήριξε στις αρχές:

«Τον χαστούκισα με αποτέλεσμα να πέσει. Κατά την πτώση του τραυματίστηκε θανάσιμα χτυπώντας με το κεφάλι σε τσιμεντένια επιφάνεια».

Στην ιατροδικαστική όμως έκθεση αναφέρεται ως αιτία θανάτου οι βίαιες κακώσεις στον θώρακα από θλων όργανο, το οποίο μπορεί να είναι ένας λοστός ή ακόμη και μια μπουνιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ