ΕΛΛΑΔΑ

«Πήγε να προστατεύσει το φίλο του»: Τι λέει η μητέρα του 19χρονου που μαχαιρώθηκε η Καλλιθέα

«Πήγε να προστατεύσει το φίλο του»: Τι λέει η μητέρα του 19χρονου που μαχαιρώθηκε η Καλλιθέα
EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, μετά από χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη, ο 19χρονος που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι στην Καλλιθέα

Η μητέρα του 19χρονου, είπε στο δελτίο του Star: «Το σπρώξανε το παιδί και βγάλανε μαχαίρι. Πάει ο Αλέξης να υπερασπιστεί το παιδάκι, τον 14χρονο, κι αρχίζει το μαχαίρωμα παντού».

Η συμπλοκή έγινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στη συμβολή των οδών Ματζαγριωτάκη και Γρυπάρη. Όλα ξεκίνησαν όταν ο νεαρός περπατούσε στο δρόμο μαζί με έναν μικρότερο φίλο του, όταν εκείνος ακούμπησε στον ώμο έναν άλλο που περνούσε, επίσης με παρέα, από το σημείο.

«Εμένα με έσπρωξε πρώτο, τους άλλους όχι. Εγώ, ο αδερφός μου και ο Άλεξ τον σταματήσανε μια και καλή να τελειώσει η υπόθεση», είπε ο 14χρονος μιλώντας στην κάμερα.



Ακολούθησε συμπλοκή, αφού οι νεαροί έβγαλαν μαχαίρια και αμέσως ο 19χρονος μπήκε μπροστά από τον 14χρονο για να τον προστατέψει. Ως αποτέλεσμα, ο 19χρονος δέχθηκε πάνω από οκτώ μαχαιριές στον θώρακα και την κοιλιακή χώρα.

Οι δράστες αμέσως μετά την επίθεση εξαφανίστηκαν, ενώ όλα έγιναν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.



Για τους φίλους του, ο Αλέξης είναι ο ήρωας τους, αφού μαχαιρώθηκε στον θώρακα στη προσπάθεια του να σώσει φίλο του από επίθεση δυο ατόμων.

Μάλιστα, ο νεαρός το επόμενο πρωί έδινε Πανελλήνιες εξετάσεις για να εισαχθεί στην Ιατρική Σχολή.

«Το παιδί μπήκε μπροστά και εκείνη τη στιγμή το μαχαίρωσαν. Διάβαζε για να περάσει στην Ιατρική, είναι αθλητής και δεν είχε δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα», δήλωσε συντετριμμένος συγγενής του 19χρονου.



Ο Αλέξης μετά την επίθεση μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» και στη συνέχεια το Ιπποκράτειο, οπού παραμένει για νοσηλεία. Στο πλευρό του βρίσκονται η μητέρα του και οι φίλοι του.

Η αστυνομία λαμβάνει καταθέσεις αλλά και τα βίντεο από τα καταστήματα της περιοχής προκειμένου να εντοπίσει τον δράστη που μαχαίρωσε τον 19χρονο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ