ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη στη Βουλγαρία ο 44χρονος που φέρεται να ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την 80χρονη

Συνελήφθη στη Βουλγαρία ο 44χρονος που φέρεται να ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την 80χρονη
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Συνελήφθη στη Βουλγαρία ο 44χρονος που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την 80χρονη στα Καμίνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ανοίξει φούρνο στη Φιλιππούπολη, εντοπίστηκε από τους Βούλγαρους αστυνομικούς και αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα.

Ο συλληφθείς είναι πολύ γνωστός στις Αρχές καθώς στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για βιασμό, ληστεία, κλοπές και ναρκωτικά.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το περιστατικό είχε συμβεί τον Νοέμβριο του 2018, όταν οι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι της 80χρονης και άρχισαν να την ξυλοκοπούν μέχρι θανάτου για να της αποσπάσουν χρήματα.

Την ηλικιωμένη είχε βρει η κόρη της μέσα στο διαμέρισμά της στα Καμίνια και όταν την μετέφερε στο Ασκληπιείο της Βούλας, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η άτυχη γυναίκα είχε σπασμένα τα κόκαλα στο θώρακα, βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εσωτερική αιμορραγία.

Για την υπόθεση είχαν συλληφθεί ακόμη μία 39χρονη, η οποία περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τα μαρτύρια στα οποία υπέβαλαν την άτυχη γυναίκα.

Το Νοέμβριο του 2018, ένας γείτονας της 80χρονης είπε στον 44 χρόνο και την 39χρονη ότι η ηλικιωμένη είχε χρήματα στο σπίτι και όλοι μαζί οργάνωσαν τη ληστεία.

1

Σοκάρει η κατάθεση της 39χρονης

«....Η γιαγιά δεν καθόταν ήσυχα. Τη χτυπούσαμε δυνατά μέχρι να μην την ακούμε. Ξέραμε ότι θα αντιδρούσε και είχαμε μαζί μας ταινίες για να της δέσουμε τα χέρια και τα πόδια. Όταν φύγαμε ξέραμε ότι ήταν νεκρή. Το λέγαμε μεταξύ μας ότι «πέθανε η κωλ... γριά. Δυο δαχτυλίδια που κλέψαμε τα πουλήσαμε το άλλο πρωί για 39 ευρώ...».

Αυτά κατέθεσε στην αστυνομία η 39χρονη για την βίαιη ληστεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ