ΕΛΛΑΔΑ

Αγίου Πνεύματος: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα

Αγίου Πνεύματος: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Αγίου Πνεύματος σήμερα, 17 Ιουνίου, και αν για το Δημόσιο είναι επίσημη αργία, ιδιωτικές επιχειρήσεις και καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά, σε πολλές περιοχές της χώρας.

Στην Αθήνα, δεν έχει γίνει κάποια ανακοίνωση από τον Εμπορικό Σύλλογο κάτι που σημαίνει ότι τα καταστήματα θα είναι ανοικτά.

Αντίθετα στη Θεσσαλονίκη, υποχρεωτικά κλειστά θα είναι όλα τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων του Νομού, σύμφωνα με την υπ’αριθμ. 22/19777/10-05-2002 απόφαση, η οποία δεν έχει ανακληθεί.

Υπενθυμίζεται ότι τα σούπερ μάρκετ θα ακολουθήσουν τις αποφάσεις των κατά τόπους εμπορικών συλλόγων της χώρας.

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα στην υπόλοιπη χώρα

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας ανακοινώθηκε, ότι τα καταστήματα-μέλη του συλλόγου θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 17 Ιουνίου (Αγίου Πνεύματος).

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ναυπλίου ενημερώνει ότι τα εμπορικά καταστήματα τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019 εορτή του Αγίου Πνεύματος, θα παραμείνουν κλειστά καθώς έχει καθιερωθεί ως «Εθιμική» αργία που τηρείται στο σύνολο των τοπικών επιχειρήσεων της πόλης.

Η Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019, Εορτή του Αγίου Πνεύματος, λογίζεται ως κατ’ έθιμον αργία και ως εκ τούτου ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης προτείνει τα εμπορικά καταστήματα της πόλης να παραμείνουν κλειστά.

Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας αναφέρει σε ανακοίνωση:

«Όλα τα καταστήματα της Βέροιας την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019, εορτή του Αγίου Πνεύματος, θα παραμείνουν κλειστά δεδομένου ότι η ημέρα αυτή καθορίστηκε ως ολοκληρωτική αργία με απόφαση του Νομάρχη Ημαθίας αριθ. πρωτ: ΕΡ-1430/28-11-1986 για ενημέρωση εμπόρων-καταστηματαρχών και καταναλωτικού κοινού του Δήμου Βέροιας».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής αποφάσισε την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019 , ημέρα εορτής του Αγίου Πνεύματος, τα καταστήματα της πόλης μας να είναι κλειστά έως κατ’ έθιμον αργία.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, κατόπιν απόφασης του διοικητικού συμβουλίου προτείνει στα μέλη του, εμπόρους κι επιχειρηματίες να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα την ημέρα εορτασμού του Αγίου Πνεύματος, τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ