ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος 57χρονης στη Δράμα: Κάταγμα που παραπέμπει σε στραγγαλισμό έδειξε η νεκροτομή

Θάνατος 57χρονης στη Δράμα: Κάταγμα που παραπέμπει σε στραγγαλισμό έδειξε η νεκροτομή

Νεκροτομή πραγματοποιήθηκε στη σορό της 57χρονης Δήμητρας Ζήρδας από τη Δράμα, που βρέθηκε νεκρή στις 15 Ιουνίου, στις όχθες του ποταμού Αγγίτη.

Στο σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα της, δεν πήγε ιατροδικαστής και η νεκροτομή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην αρμόδια υπηρεσία Κομοτηνής από τον ιατροδικαστή Νίκο Κιφνίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εμπομπής «Φως στο Τούνελ», το θύμα έφερε κάταγμα υοειδούς που συνήθως παραπέμπει σε στραγγαλισμό.

Παρόλα αυτά, δεν εντοπίστηκαν μώλωπες στον λαιμό, οπότε παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο το κάταγμα να προέκυψε μεταθανάτια, πιθανόν από τα σωστικά συνεργεία που προσπαθούσαν να τραβήξουν το πτώμα από τα δέντρα της όχθης όπου είχε σκαλώσει.

Σε κάθε περίπτωση το ερώτημα αυτό, εάν το κάταγμα ήταν προθανάτιο ή μεταθανάτιο, θα αποσαφηνιστεί από τις ιστολογικές εξετάσεις.

Ο θάνατος επήλθε από πνευμονικό οίδημα, ενώ η καρδιά του θύματος ήταν διογκωμένη. Το πτώμα βρισκόταν σε προχωρημένη αποσύνθεση, σε κατάσταση σαπωνοποίησης λόγω του υγρού περιβάλλοντος, με μερική αποκόλληση επιδερμίδας.

Νερό στον πνεύμονα δεν εντοπίστηκε ούτε άλλες εκδορές, μώλωπες ή κακώσεις.

Την άτυχη 57χρονη που είχε εξαφανιστεί ξημερώματα της Πέμπτης 6 Ιουνίου με το νυχτικό της από το χωριό Φωτολίβος, αναζητούσε στο «Τούνελ» ο μεγαλύτερος γιος της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ