ΕΛΛΑΔΑ

Πτολεμαΐδα: «Το μόνο που ακουγόταν ήταν τα χτυπήματα και οι φωνές των παιδιών»

Πτολεμαΐδα: «Το μόνο που ακουγόταν ήταν τα χτυπήματα και οι φωνές των παιδιών»
Φωτογραφία αρχείου ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI

Στον εισαγγελέα Κοζάνης οδηγείται το μεσημέρι της Δευτέρας η οδηγός ΙΧ, η οποία ευθύνεται για το θανατηφόρο τροχαίο με θύματα ποδηλάτες, που σημειώθηκε την Κυριακή στην Πτολεμαΐδα.

Το δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Πτολεμαΐδας - Άρδασας όταν το όχημα που οδηγούσε η 62χρονη πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και έπεσε πάνω στην παρέα των ποδηλατών, που εκείνη την ώρα επέστρεφαν από την πρωινή τους βόλτα στην πόλη, σκοτώνοντας δύο και τραυματίζοντας τέσσερις.

Η οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου, νοσηλευόταν σε κατάσταση σοκ στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας μέχρι σήμερα το πρωί, απ' όπου πήρε εξιτήριο και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Κοζάνης. Παράλληλα, έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος διεξάγει η Τροχαία Πτολεμαΐδας.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του νοσοκομείου, η κατάσταση του ενός πολυτραυματία ποδηλάτη παραμείνει κρίσιμη, πλην όμως σταθερή, ένας έχει κάταγμα στο πόδι, ενώ οι άλλοι δύο φέρουν μικρότερα τραύματα.

podilates ardassa 1 2


Πηγή: e-ptolemeos.gr

Ο πατέρας ενός εκ των ελαφρύτερα τραυματισμένων μίλησε στο Star και περιέγραψε με συγκλονιστικό τρόπο πώς συνέβη το μοιραίο.

«Τα παιδιά ούτε καν αντιλήφθηκαν διότι το αυτοκίνητο βγήκε ξαφνικά από μία στροφή και πήγε στη λωρίδα τους. Κανένα από τα παιδιά δεν πρόλαβε να δει το αυτοκίνητο. Το μόνο που ακουγόταν ήταν τα χτυπήματα και οι φωνές των παιδιών» αναφέρει μεταξύ άλλων ο πατέρας του τραυματία.



Οι δύο ποδηλάτες που έχασαν την ζωή τους, ο ένας από την Έδεσσα και ο άλλος από το Πλατανόρευμα του δήμου Σερβίων, είχαν πάθος με το ποδήλατο και είχαν συμμετοχές και πολλά βραβεία σε ποδηλατικούς αγώνες της ευρύτερης περιοχής.

Η κηδεία του άτυχου 25χρονου ποδηλάτη Γιώργου Πράσσου θα τελεστεί σήμερα στις 06:30 το απόγευμα στο Πλατανόρευμα.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ