Φωτογραφίες από τα αυτοσχέδια όπλα που είχαν στην κατοχή τους οι κρατούμενοι κατά τη συμπλοκή που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στις φυλακές Κορυδαλλού, παρουσίασε ο Alpha.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κρατούμενοι από τη δεύτερη και πέμπτη πτέρυγα έσπασαν τις πόρτες, ήρθαν στα χέρια, κυνηγήθηκαν και πήγαν στο διοικητήριο. Όταν ένας σωφρονιστικός υπάλληλος προσπάθησε να κρατήσει την πόρτα κλειστή, ένας κρατούμενος τον χτύπησε με σίδερο στο χέρι και τον έριξε, ενώ οι υπόλοιποι συνέχισαν... απτόητοι. 

Οι κρατούμενοι της δεύτερης πτέρυγας έσπασαν τα διαχωριστικά κιγκλιδώματα κρατώντας αυτοσχέδια μαχαίρια και κινήθηκαν απειλητικά προς την πέμπτη πτέρυγα. Ένας σωφρονιστικός τραυματίστηκε, καθώς προσπάθησε να τους σταματήσει, ενώ οι συνάδελφοί του εγκλωβίστηκαν για ώρα στα κουβούκλια. 

Στα κελιά των κρατουμένων βρέθηκαν μαχαίρια και χατζάρια, τζάμια με μονωτικές ταινίες, κοντάρια με λόγχες και τάβλες με καρφιά.

Η κρίση έληξε μετά την εντολή του διευθυντή προς τους άνδρες της ομάδας αντιμετώπισης έκνομων ενεργειών να επέμβουν.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας εξωτερικών φρουρών Κώστικας Γιώργος, η ένταση προκλήθηκε όταν Γεωργιανός κρατούμενος μαχαίρωσε Κούρδο.

Πρόσθεσε επίσης ότι αμέσως μόλις ξέσπασαν τα επεισόδια, η Ομάδα Αντιμετώπισης Εκνόμων Ενεργειών μαζί με τα ΜΑΤ και δύο ομάδες ΟΠΚΕ μπήκαν μέσα στις φυλακές με εντολή του Διευθυντή για να καταστείλουν τα επεισόδια.

Διαβάστε επίσης