Δίκη Γιακουμάκη: Ένοχοι οκτώ από τους εννέα κατηγορούμενους - Οι ποινές
Ένοχοι κρίθηκαν οκτώ από τους εννέα κατηγορούμενους στη δίκη για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Οι τρεις καταδικασθέντες, οι οποίοι ήταν ανήλικοι όταν πέθανε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης καταδικάστηκαν σε 150 ώρες κοινωνικής εργασίας στο Ηράκλειο.
Στους υπόλοιπους πέντε καταδικασθέντες επιβλήθηκε ποινή συνολική ποινή φυλάκισης 36 μηνών.
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό πρακτορείο, η ποινή των 36 μηνών μετετράπη προς πέντε ευρώ την ημέρα.
Οι δικηγόροι των κατηγορούμενων εξέφρασαν την απόλυτη βεβαιότητα για την αθώωση των πελατών τους σε δεύτερο βαθμό.
«Οι γονείς θεωρούν ότι δικαιώθηκε το παιδί τους»
Ο συνήγορος της οικογένειας Γιακουμάκη, μιλώντας στο CNN Greece, τόνισε πως οι γονείς του άτυχου φοιτητή αισθάνονται δικαιωμένοι από την απόφαση του δικαστηρίου.
«Ο πατέρας και η μητέρα θεωρούν ότι με την απόφαση δικαιώθηκε το παιδί τους».
Αυτό τόνισε ο κ. Δημήτρης Μπούκας και γνωστοποίησε πως η οικογένεια «δηλώνει ευχαριστημένη», και «είχε και έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη».
Ερωτώμενος αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις της οικογενείας, ο ίδιος σημείωσε πως «θα συνεχίσει να κάνει ό,τι έκανε μέχρι τώρα».
«Η οικογένεια δεν έχει κυνηγήσει κάποιον, ούτε και στράφηκε εναντίον κάποιων», υπογράμμισε ο κ. Μπούκας.
Μητσοτάκης: «Αν βρούμε φυσικό αέριο αλλάζουν τα πάντα» - Οι σχέσεις με ΗΠΑ, η Τουρκία και το SAFE
17:03
Αγρότες: Η στιγμή που τρακτέρ τρέχει με όπισθεν να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό - «Πάτα τον» φώναζαν (vid)
16:54
Μαρινάκης: Δεν μπορεί να γίνει διάλογος με τους αγρότες όταν συμβαίνουν επιθέσεις σε αστυνομικούς
16:50
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί φιλέτο γαύρου σε ηλιέλαιο
16:45