ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Δέκα συλλήψεις για εργασιακή εκμετάλλευση παιδιών

Ρόδος: Δέκα συλλήψεις για εργασιακή εκμετάλλευση παιδιών
Φωτογραφία αρχείου (EUROKINISSI // ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ)

Δέκα άτομα συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ρόδου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) για εργασιακή εκμετάλλευση παιδιών, τα οποία εξωθούσαν σε επαιτεία και έκθεση σε κίνδυνο.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικών επιχειρησιακών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την αστυνόμευση των τουριστικών περιοχών και την πρόληψη-καταπολέμηση παραβατικών συμπεριφορών, πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση με στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου της επαιτείας στην πόλη της Ρόδου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης προσήχθησαν είκοσι πέντε άτομα και συνελήφθησαν οκτώ ημεδαποί (ένας άνδρας - επτά γυναίκες) και δυο αλλοδαπές γυναίκες, ηλικίας από 18 έως 66 ετών, κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων και έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο.

Όπως διαπιστώθηκε, οι κατηγορούμενοι ενεργώντας κατ' επάγγελμα προέβαιναν σε εργασιακή εκμετάλλευση παιδιών, τα οποία εξωθούσαν σε επαιτεία είτε από θέση ισχύος είτε αποσπώντας τη συναίνεσή τους με χρήση απατηλών μέσων, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα - υγεία και καθιστώντας αυτά αβοήθητα σε ακραίες συνθήκες (καύσωνα, ορθοστασία, κλπ) με σκοπό την είσπραξη-κατακράτηση των χρημάτων που κέρδιζαν από την επαιτεία.

Κατά την επιχείρηση κατασχέθηκαν μουσικά όργανα (ακορντεόν) που χρησιμοποιούσαν ως μέσα επαιτείας και το χρηματικό ποσό των 465,10 ευρώ, ως προερχόμενο από εγκληματική δραστηριότητα

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον κ. εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ