ΕΛΛΑΔΑ

Μπακογιάννης στο CNN Greece: Πάρα πολύ μεγάλη μάχη στην Εύβοια – Υπάρχουν υποψίες εμπρησμού

Μπακογιάννης στο CNN Greece: Πάρα πολύ μεγάλη μάχη στην Εύβοια – Υπάρχουν υποψίες εμπρησμού
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Πάρα πολύ μεγάλη» είναι η μάχη που δίνεται αυτή την ώρα στην Εύβοια, όπου καίνε τρία πύρινα μέτωπα, όπως τόνισε μιλώντας στο CNN Greece ο απερχόμενος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και εκλεγμένος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

«Περάσαμε μία πολύ δύσκολη νύχτα. Αναγκαστήκαμε να προχωρήσουμε σε πέντε προληπτικές εκκενώσεις. Αυτή τη στιγμή δίνεται πολύ μεγάλη μάχη, γιατί ουσιαστικά αντιμετωπίζουμε τρεις φωτιές ταυτόχρονα», τόνισε ο κ. Μπακογιάννης.

Όπως δήλωσε οι εκκενώσεις των οικισμών ήταν προληπτικές και «αυτή την ώρα δεν δείχνει να διατρέχει κίνδυνο ούτε ανθρώπινη ζωή, ούτε περιουσία».

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν είναι ισχυροί, γεγονός που διευκολύνει την προσπάθεια της Πυροσβεστικής. «Είναι γύρω στα 2 με 3 μποφόρ και η πρόβλεψη είναι ότι θα παραμείνουμε σε αυτά κατά τη διάρκεια της ημέρας», είπε ο κ. Μπακογιάννης.

Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε πως η Περιφέρεια συνδράμει στην προσπάθεια κατάσβεσης με κάθε δυνατό μέσο.

Ερωτώμενος για το εάν υπάρχουν υποψίες ότι οι φωτιές είναι αποτέλεσμα εμπρησμού ο κ. Μπακογιάννης σημείωσε ότι «υπάρχουν βάσιμες υποψίες», ωστόσο, τόνισε πως «δεν είναι η ώρα για αυτή τη συζήτηση. Τώρα είναι η ώρα της μάχης».

Καταλήγοντας, ευχαρίστησε τις πυροσβεστικές δυνάμεις «για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ