ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο - ντοκουμέντο από ένοπλη επίθεση σε καφετέρια με θύμα έναν Μαροκινό

Βίντεο - ντοκουμέντο από ένοπλη επίθεση σε καφετέρια με θύμα έναν Μαροκινό

Οι κάμερες ασφάλειας σε καφετέρια κατέγραψαν με κάθε λεπτομέρεια την ένοπλη επίθεση του Αλγερινού δράστη με θύμα έναν άνδρα από το Μαρόκο.

Λίγα λεπτά μετά το αιματηρό περιστατικό και τους πυροβολισμούς, φτάνουν οι πρώτοι αστυνομικοί και ο ιδιοκτήτης της καφετέριας τους δίνει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας.

Η καφετέρια είναι γεμάτη από κόσμο, όπως αποτυπώνεται και στο βίντεο που δημοσιεύει το CNN Greece.

Μια παρέα τεσσάρων θαμώνων κάθετε σε τραπέζι του μαγαζιού. Ένας άνδρας που φορά τζόκεϊ εμφανίζεται πίσω από την κολώνα και αφού αρχικά προσποιείται ότι φεύγει από το μαγαζί, γυρίζει και με απόλυτη ψυχραιμία βγάζει το όπλο από το τσαντάκι του και πυροβολεί δυο φορές μέσα στο κόσμο τον έναν από του άνδρες που βρισκόταν μπροστά του.

Στο κατάστημα επικρατεί πανικός. Άλλοι προσπαθούν να ακινητοποιήσουν το δράστη και άλλοι να βοηθήσουν τον τραυματισμένο άνδρα.

Ο δράστης τελικά κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια των θαμώνων και να εξαφανιστεί. Το θύμα του τραυματισμένο στο δεξιό και αριστερό μηρό, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Από τις καταθέσεις που πήραν οι Αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν το δράστη που πυροβόλησε εν ψυχρό και διαπίστωσαν ότι πρόκειται για έναν 44χρόνο σεσημασμένο.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη στο Παγκράτι κοντά στο σπίτι του και τον συνέλαβαν ενώ στην έρευνα που έκαναν αργότερα στο διαμέρισμα του βρήκαν και το πιστόλι με το οποίο πυροβολούσε στην καφετέρια μαζί με γεμιστήρα και φυσίγγια.

Στους αστυνομικούς υποστήριξε ότι διαπληκτίστηκε με το θύμα γιατί του πρόσβαλε τη μητέρα όμως οι Αρχές βλέπουν με σκεπτικότητα αυτό τον ισχυρισμό.

Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας ενώ οι Αρχές αναζητούν και τον άνδρα που του προμήθευσε το όπλο.

Δείτε το βίντεο:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ