ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία στη Χαλκιδική: Η καταστροφική «μανία» μέσα από ένα βίντεο

Κακοκαιρία στη Χαλκιδική: Η καταστροφική «μανία» μέσα από ένα βίντεο
EUROKINISSI/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές που προκάλεσε η φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική, η οποία στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες.

Οι εικόνες της επόμενης μέρας αποκαλύπτουν τη σφοδρότητα με την οποία η κακοκαιρία έπληξε την περιοχή.

Η ένταση των ακραίων καιρικών φαινομένων στο Λάκκωμα της Χαλκιδικής καταγράφηκε σε βίντεο.

Οι ισχυροί άνεμοι και οι δυνατές βροχοπτώσεις ξερίζωσαν δέντρα, αναποδογύρισαν αμάξια, ξήλωσαν οροφές σπιτιών και προκάλεσαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, με αποτέλεσμα πολλές περιοχές να βυθιστούν στο σκοτάδι.

Στο παρακάτω βίντεο, κάτοικος στο Λάκκωμα Χαλκιδικής κατέγραψε τη στιγμή της θεομηνίας:



Εξάλλου, οι μαρτυρίες των κατοίκων της Χαλκιδικής που έζησαν μέσα σε λίγα λεπτά τον απόλυτο τρόμο, είναι συγκλονιστικές.

«Όλη νύχτα δεν κοιμήθηκα και είμαι καρδιακή», είπε μία γυναίκα, η οποία δήλωσε πως το σπίτι της έμεινε χωρίς ρεύμα και δεν λειτουργούσε το μηχάνημα που έχει για την καρδιοπάθειά της.

Καταστηματάρχης εξέφρασε την απόγνωσή του, μιλώντας στο Open Beyond. «Μπήκε ο αέρας από πίσω και τα έριξε όλα κάτω. Χάθηκαν τα πάντα», είπε, ενώ άλλος περιέγραψε πώς ο αέρας σήκωνε, κυριολεκτικά, τους περαστικούς.

«Να μην ξέρεις από πού σου έρχεται. Πολλοί τη γλίτωσαν από τα ιπτάμενα αντικείμενα. Έναν φίλο μου τον πήρε ο αέρας», δήλωσε χαρακτηριστικά στην κάμερα του καναλιού.

«Ο κόσμος έτρεχε για να φύγει. Να φεύγουν οι σκεπές και οι άνθρωποι να προσπαθούν να σωθούν. Ήμουν στο σπίτι και έβλεπα μία γυναίκα να περνά με το καροτσάκι με το μωρό και να μην μπορεί να κρατήσει το καροτσάκι», σημείωσε άλλος κάτοικος.

«Ήμασταν τυχεροί που δεν είχαμε περισσότερα θύματα. Ο αέρας έπαιρνε μέχρι και παιδάκια. Προσπαθούσαμε να σώσουμε ο ένας τον άλλον. Δεν έχουμε ξαναδεί τίποτα τέτοιο», είπε ένας ακόμη μάρτυρας.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ