ΕΛΛΑΔΑ

Νίκη Κεραμέως: Στις 08:15 το πρώτο κουδούνι στα σχολεία και όχι στις 09:00

Νίκη Κεραμέως: Στις 08:15 το πρώτο κουδούνι στα σχολεία και όχι στις 09:00
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η νέα υπουργός Παιδείας ήταν ξεκάθαρη - Λέει «όχι» στην αλλαγή με το ωράριο των σχολείων που προωθούσε η προηγούμενη κυβέρνηση και ο πρώην υπουργός Κώστας Γαβρόγλου.

«Δεν θα αλλάξει τίποτα στο ωράριο λειτουργίας των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων. Θα ανοίγουν κανονικά στις 8.15 το πρωί» τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι «το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί άμεσα», ενώ για τις προσλήψεις είπε ότι θα γίνουν κανονικά οι 4,5 χιλιάδες.

«Δεν πρόκειται να ιδρυθεί η τετάρτη Νομική Σχολή στην Πάτρα, γιατί υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι δικηγόροι, η χώρα δεν χρειάζεται άλλους άνεργους δικηγόρους» ξεκαθάρισε, παρά τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν, επισήμανε η υπουργός, προεκλογική θέση της ΝΔ.

«Είναι αδιανόητο να έχουμε υψηλή νεανική ανεργία και επιχειρήσεις να μη βρίσκουν νέους με ειδικές δεξιότητες και να μην βρίσκουν» υπογράμμισε η Νίκη Κεραμέως.

«Κάθε ίδρυμα μόνο του θα έπρεπε να έχει δυνατότητα να εκπονεί ξενόγλωσσα προπτυχιακά προγράμματα» πρόσθεσε και διερωτήθηκε: «Γιατί να μην προσελκύουμε φοιτητές απ’ όλο τον κόσμο αντί να διώχνουμε εμείς οι ίδιοι φοιτητές στο εξωτερικό;».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ