Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις οι αγρότες
Παναγροτική κινητοποίηση αναμένεται από την επόμενη βδομάδα καθώς σήμερα συνεδριάζουν οι αγρότες στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να αποφασίσουν για τους τρόπους αντίδρασής τους κατά του νέου Ασφαλιστικού.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι αγρότες προγραμματίζουν κάθοδο στους δρόμους αλλά και νέες μορφές κινητοποιήσεων.
Στη σημερινή συνάντηση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων οι συνδικαλιστές «κατεβαίνουν» με προτάσεις για συμβολικούς αποκλεισμούς εθνικών οδών, λιμανιών, τελωνείων, μοίρασμα προϊόντων και ενημερωτικών φυλλαδίων.
Οι αγρότες θα βγουν στους δρόμους με σύνθημα «μετά το σύμφωνο συμβίωσης, θέλουμε σύμφωνο επιβίωσης» υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση οδηγούν σε αδιέξοδο αγρότες και κτηνοτρόφους.
Οι αγρότες των Σερρών πάντως έχουν ήδη πάρει απόφαση για μπλόκα στου δρόμους του νομού ενώ τις προθέσεις τους έδειξαν και οι αγρότες της Πέλλας και της Ημαθίας που απέκλεισαν συμβολικά χθες την κεντρική διοίκηση του ΟΓΑ στην οδό Παπαναστασίου, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.
SPONSORED
Στο κόκκινο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τη διακοπή συνομιλιών Ιράν - ΗΠΑ
18:16
Ισραήλ: Η γενική εισαγγελέας απευθύνει προειδοποίηση για την αποξήλωση των δημοκρατικών θεσμών
18:05
Κατερίνη: Πάνω από 25 κλήσεις για απόπειρες απάτης με το πρόσχημα του τροχαίου
17:57
Φωτιά στους Αγίους Θεοδώρους – Κλειστή η μία λωρίδα στο ρεύμα προς Αθήνα στην Εθνική
17:54