ΕΛΛΑΔΑ

Λαμία: Συνελήφθη ο «μαϊμού» τεχνικός της ΔΕΗ και απέσπασε από ηλικιωμένη 110.000 ευρώ

Λαμία: Συνελήφθη ο «μαϊμού» τεχνικός της ΔΕΗ και απέσπασε από ηλικιωμένη 110.000 ευρώ
EUROKINISSI

Ταυτοποιήθηκε από τις Αρχές ο επιτήδειος, ο οποίος την Παρασκευή υποδύθηκε τον υπάλληλο της ΔΕΗ και απέσπασε λεία δεκάδων χιλιάδων ευρώ από μια ηλικιωμένη στο Κωσταλέξι Λαμίας.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα σε ένα 24ωρο οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας της Δ.Α. Φθιώτιδας κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία του απατεώνα και τελικά να του περάσουν χειροπέδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport.gr πρόκειται για έναν 41χρονο από το Ζεφύρι Αττικής, ο οποίος έχει απασχολήσει πολλές φορές τις Αρχές για παρόμοιες υποθέσεις.

Μάλιστα η 84χρονη από το Κωσταλέξι αναγνώρισε τον ευγενικό κύριο που της συστήθηκε ως τεχνικός της ΔΕΗ και τελικά της πήρε 110.000€.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο επαγγελματίας απατεώνας συνελήφθη το Σάββατο κοντά στο σπίτι του, στο Ζεφύρι, στη συνέχεια οδηγήθηκε στο αστυνομικό μέγαρο Λαμίας και σήμερα, Κυρικαή, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Λαμίας.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό εάν έχουν βρεθεί τα χρήματα που πήρε από την ηλικιωμένη.

Πώς ο απατεώνας ανακάλυψε την κρυψώνα της γιαγιάς

Ο «μαϊμού» τεχνικός με πρόσχημα ότι υπήρχε κίνδυνος βραχυκυκλώματος ζήτησε από την 84χρονη να δει και να επισκευάσει το ρολόι.

Στη συνέχεια για τον κόπο του ζήτησε από ηλικιωμένη 100 ευρώ, παρακολουθώντας το μέρος όπου εκείνη έκρυβε το κομπόδεμά της.

Στη συνέχεια και ενώ η ηλικιωμένη δεν το περίμενε, επέστρεψε στο σημείο και της έκλεψε τα υπόλοιπα χρήματα που υπολογίζονται πάνω από... 110.000 ευρώ!

Όταν κατάλαβε την απάτη η ηλικιωμένη ειδοποίησε την αστυνομία που προσπαθεί μέσω των περιγραφών και των καταθέσεων να ταυτοποιήσει τον δράστη προκειμένου να εντοπιστεί και να συλληφθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ