ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρχεια: Επεισόδια μετά την πορεία για την αποφυλάκιση Κορκονέα

Εξάρχεια: Επεισόδια μετά την πορεία για την αποφυλάκιση Κορκονέα

Περιορισμένα επεισόδια μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και ομάδων αγνώστων σημειώθηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων, μετά την πορεία και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα, στο σημείο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν περίπου μία ώρα μετά τη λήξη της πορείας που πραγματοποίησαν η «Πρωτοβουλία ενάντια στη Λήθη», οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενάντια στη δικαστική απόφαση που οδήγησε στην αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα και την αθώωση του Βασίλη Σαραλιώτη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ομάδα αγνώστων έριξε μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών, στη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Διδότου.

Νωρίτερα, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια. Με κεντρικό σύνθημα «Το κίνημα θα πει την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη» οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, σύμφωνα με την οποία, αναγνωρίστηκε στον Επαμεινώνδα Κορκονέα το ελαφρυντικό «του πρότερου σύννομου βίου».

Υπενθυμίζεται ότι ο Επαμεινώνδας Κορκονέας αποφυλακίστηκε χθες Τρίτη.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης κάποια μπλοκ πραγματοποίησαν πορεία επιχειρώντας να κατευθυνθούν προς το Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, ωστόσο αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί στη Χαρίλαου Τρικούπη κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα η πορεία να αλλάξει κατεύθυνση και να καταλήξει στην πλατεία Εξαρχείων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ