ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος 19χρονου από πτώση μπασκέτας: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία της έρευνας

Θάνατος 19χρονου από πτώση μπασκέτας: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία της έρευνας
Φωτογραφία αρχείου INTIME/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Χίου διέταξε το πρωί της Δευτέρας, τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης καθώς και πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια και οι συνθήκες του θανάτου 19χρονου από πτώση μπασκέτας σε αθλητικό χώρο στη Δασκαλόπετρα της Χίου.

Παράλληλα, άφησε ελεύθερο τον δήμαρχο Χίου, Μανώλη Βουρνούς, ο οποίος είχε προσαχθεί στην εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας. Όμως, κρίθηκε ότι για τον συγκεκριμένο χώρο δεν είναι υπεύθυνος ο ίδιος και κατ' επέκταση ο Δήμος Χίου, αλλά η τοπική κοινότητα.

Ο κ. Βουρνούς είχε παρουσιαστεί τα ξημερώματα -μετά τη δημοσιοποίηση του τραγικού συμβάντος- αυτοβούλως στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, αναλαμβάνοντας την ευθύνη του γεγονότος.

Μπασκέτα 20 ετών

Σημειώνεται, ότι η μπασκέτα είχε τοποθετηθεί στο γήπεδο τουλάχιστον πριν από 20 χρόνια και ήταν -σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας- στερεωμένη στο έδαφος με μερικά εκατοστά βάθος τσιμέντου, χωρίς να έχει βιδωθεί σε υποδαπέδια υποδομή, όπως θα έπρεπε σύμφωνα με τις προδιαγραφές.

Σύμφωνα με το politischios.gr, οι υπηρεσίες του Δήμου Χίου έχουν ξεκινήσει ένα σαφάρι αναζήτησης προκειμένου να διαπιστώσουν ποια χρονολογία ακριβώς τοποθετήθηκε η μπασκέτα, επί ποιας δημοτικής αρχής, με ευθύνη ποιου εργολάβου και αν η τοποθέτηση έγινε με βάση τους κανόνες ασφαλείας.

13ffac586808099a5931b77fe5888cec


Πηγή: politischios.gr

«Θα διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση»

Τη βαθιά του θλίψη για τον 19χρονο που πέθανε από πτώση μπασκέτας σε αθλητικό χώρο στη Δασκαλόπετρα Χίου εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι «είναι αυτονόητο πως η υπόθεση θα διερευνηθεί πλήρως από τις αρμόδιες κρατικές αρχές».

Εξάλλου, τη βαθιά θλίψη και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου νεαρού, εξέφρασε εκ μέρους των μελών των Επιτροπών (της Βουλής) Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Μορφωτικών Υποθέσεων ο προεδρεύων Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά τη συζήτηση του διύπουργικού νομοσχεδίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος νεαρός από το Μαρούσι Αττικής, άφησε την τελευταία του πνοή λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Βρισκόταν για διακοπές στη Χίο και την ώρα που έπαιζε μπάσκετ στο γηπεδάκι της Δασκαλόπετρας, η μπασκέτα αποκολλήθηκε από έδαφος κι έπεσε πάνω του.

Παρά τις προσπάθειες των διασωστών του ΕΚΑΒ που έσπευσαν στο σημείο για την παροχή πρώτων βοηθειών και τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο της Χίου αλλά και των ιατρών, ο νεαρός δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να καταλήξει λίγη ώρα αργότερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ