ΕΛΛΑΔΑ

Ναυτική τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Διέφυγε και αναζητείται ο χειριστής του ταχύπλοου

Ναυτική τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Διέφυγε και αναζητείται ο χειριστής του ταχύπλοου
INTIME/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Τον φερόμενο ως χειριστή του ταχύπλοου που προκάλεσε το ναυτικό δυστύχημα στη θαλάσσια περιοχή Θυνί Αργολίδας αναζητούν οι ελληνικές Αρχές. Αργά χτες το βράδυ έγινε γνωστό πως ένα φουσκωτό σκάφος συγκρούστηκε με ξύλινο αλιευτικό, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνδρες και να τραυματιστεί σοβαρά μια γυναίκα.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως στο ταχύπλοο επέβαιναν 10 Γάλλοι υπήκοοι -δύο άνδρες, τρείς γυναίκες και πέντε παιδιά, που δεν τραυματίστηκαν.

Ωστόσο, το Λιμενικό ανακοίνωσε πως υπήρχε ακόμη ένας επιβαίνων -επίσης αλλοδαπός- ο οποίος ήταν και ο χειριστής του σκάφους. Όπως είπαν οι μάρτυρες, μόλις το σκάφος πλησίασε στην ακτή, ο άνδρας διέφυγε και έκτοτε αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Η τραυματισμένη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της περιοχής με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ωστόσο, λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων της κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά της σε νοσοκομείο της Αττικής.

Οι 10 ενήλικοι Γάλλοι υπήκοοι που επέβαιναν στο ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος υποβλήθηκαν σε μία πρώτη αλκομέτρηση με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα ενώ θα γίνει και επιπλέον εξέταση στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους. Αυτή την ώρα, οι Γάλλοι κρατούνται στο Λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, στο σημείο μετέβησαν τέσσερα πλωτά περιπολικά, ιδιωτικά σκάφη, καθώς και Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Επίσης, με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη, μετέβησαν στην περιοχή ο Α' Υπαρχηγός Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης και ο Περιφερειακός Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Σπυρίδων Κοντομάρης.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα και το Μέγαρο Μαξίμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ