ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιές σε Κιλκίς, Πρέσπες, Ηλεία και Ζάκυνθο

Πυρκαγιές σε Κιλκίς, Πρέσπες, Ηλεία και Ζάκυνθο
ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ/INTIME

Μάχη με τις φλόγες δίνει η Πυροσβεστική σε τέσσερα πύρινα μέτωπα σε Κιλκίς, Πρέσπες, Ηλεία και Ζάκυνθο. 

Στο Κιλκίς έχει ξεσπάσει δασική πυρκαγιά στην περιοχή της Αργυρούπολης. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 21 πυροσβέστες με 10 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 6 άτομα.

Παράλληλα, υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι σε δασική περιοχή στο Βροντερό Πρέσπας κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα.

Η φωτιά καίει δάσος με πουρνάρια διάφορα δένδρα και χορτολιβαδικές εκτάσεις. Επιχειρούν ένα πεζοπόρο τμήμα της πυροσβεστικής με 14 άνδρες, πέντε οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Φλώρινας με 14 άνδρες ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν ένα υδροφόρο όχημα και ένα σκαπτικό μηχάνημα του δήμου Πρεσπών.

Την επιχείρηση κατάσβεσης συντονίζει περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής δυτικής Μακεδονίας Αρχιπύραρχος Ανδρέας Παπαζαχαρίας που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο του συμβάντος.

Σε ύφεση είναι και η φωτιά που εκδηλώθηκε σε αγροτική έκταση στην Βάρδα Ηλείας, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας αρχιπύραρχος, Ευθύμιος Γεωργακόπουλος.

Επίσης, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, το πύρινο μέτωπο ήταν κοντά σε κατοικημένη περιοχή και κινδύνευσαν σπίτια, αλλά η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν αποτελεσματική.

Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν περίπου 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά.

Την ίδια ώρα, υπό πλήρη έλεγχο έθεσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις Ζακύνθου την πυρκαγιά που ξέσπασε λόγο μετά τις τέσσερις σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Μουζάκι Ζακύνθου σε έκταση με ελαιώνες και χαμηλή βλάστηση.

Στο σημείο επιχείρησαν 14 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι δεν κινδύνεψε κάποια οικεία του χωριού του Μουζακίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ