ΕΛΛΑΔΑ

Ναυτική τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Τι δείχνει το πρώτο πόρισμα

Ναυτική τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Τι δείχνει το πρώτο πόρισμα
ΙΝΤΙΜΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Νέα στοιχεία για τις κινήσεις του 44χρονου χειριστή του ταχύπλοου που συγκρούστηκε την Παρασκευή το βράδυ με μικρό αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή Θυνί Αργολίδας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνδρες 60 και 70 ετών αντίστοιχα και να τραυματιστεί σοβαρά μία 60χρονη γυναίκα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του Γάλλου. 

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο ΣΚΑΙ, ο χειριστής του ταχύπλοου επιτάχυνε ελαφρώς λίγη ώρα πριν την σύγκρουση, αντί να επιβραδύνει, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα των πραγματογνωμόνων.

Τα στοιχεία που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός δείχνουν πως το μικρό αλιευτικό είχε ενεργοποιημένο φωτισμό, που ήταν επαρκής ώστε να φαίνεται, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι ο χειριστής υπέπεσε σε αντιφάσεις κατά την κατάθεσή του.

Οι Αρχές αναμένουν πλέον την ανάλυση του ηλεκτρονικού καταγραφέα του φουσκωτού και τεχνικά χαρακτηριστικά του σκάφους από την κατασκευάστρια εταιρεία.

Αύριο, Δεύτερα θα γίνουν επίσης γνωστά τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων που έγιναν στο 44χρονο Γάλλο για τυχόν κατανάλωση αλκοόλ πριν το δυστύχημα.

Την ίδια ώρα, μάρτυρας που ήταν στο σημείο από την πρώτη στιγμή ανατρέπει τα όσα έχει πει ο Γάλλος τουρίστας.

Ο δύτης Αναστάσιος Ρεβύθης μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ δήλωσε πως το συγκεκριμένο φουσκωτό συχνά είχε εντοπιστεί να κινείται με μεγάλες ταχύτητες ενώ την ίδια μέρα το αντιμετώπισε και ο ίδιος σε δίαυλο στην περιοχή.

Μετέφερε μάλιστα την πληροφορία ότι είχε αποτραπεί άλλο ένα ατύχημα την τελευταία στιγμή.

Ο εισαγγελέας Ναυπλίου του απήγγειλε κατηγορίες για διατάραξη συγκοινωνιών, για διπλή ανθρωποκτονία εξ αμέλειας και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια.

Ο 44χρονος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί

Όπως είχε προαναγγείλει ο συνήγορός του, ο 44χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία 24 ωρών για να απολογηθεί.

«Θα συμπράξει με κάθε τρόπο σε οτιδήποτε του ζητηθεί από τις ελληνικές δικαιοδοτικές και εισαγγελικές Αρχές και είμαι βέβαιος για το ποιόν του κατηγορουμένου» ανέφερε στις Αργολικές ειδήσεις ο Νίκος Εμμανουηλίδης.

Ο 44χρονος στην κατάθεσή του στη λιμενική αρχή στο Πόρτο Χέλι, που επιλήφθηκε του συμβάντος, φέρεται να υποστήριξε ότι κατά την πορεία του ταχύπλοου δεν αντιλήφθηκε το μικρό αλιευτικό που πιθανόν δεν είχε επαρκή φωτισμό.

Ανέφερε εξάλλου ότι μετά το συμβάν, δεν εξαφανίστηκε, αλλά προσπάθησε να βοηθήσει προκειμένου να περισυλλεγούν τα άτομα που είχαν πέσει στη θάλασσα από τη μικρή λέμβο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και ο ίδιος και να βγει στη ξηρά προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες αλλά και να επικοινωνήσει με το συνήγορό του.

Η τραυματισμένη γυναίκα από το μικρό αλιευτικό σκάφος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Αγ. Σάββας.

Στο ταχύπλοο εκτός του χειριστή επέβαιναν 10 Γάλλοι τουρίστες, (δύο άνδρες, τρεις γυναίκες και πέντε παιδιά) οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ