Φωτιά στη Θάσο: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις - Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές
Μεγάλη είναι η κινητοποίηση εναέριων και επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων από τις 7:00 το πρωί, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά που ξέσπασε στα Κοίνυρα της Θάσου στην περιοχή Παράδεισος, στα νότια του νησιού.
Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, γεγονός που έχει κινητοποιήσει ολόκληρο το μηχανισμό της Θάσου, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.
Οι δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση, ενισχύθηκαν.
Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή στο σημείο βρίσκονται 56 πυροσβέστες με 25 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 17 πυροσβέστες, ένα ελικόπτερο, δύο αεροσκάφη και δύο Πετζετέλ.
Ο δήμαρχος του νησιού Κώστας Χατζηεμμανουήλ μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ υπογράμμισε ότι γίνονται προσπάθειες να περιοριστεί το μέτωπο της φωτιάς, ώστε να μην προχωρήσει σε πιο δύσβατες περιοχές, ενώ τόνισε ότι δεν κινδυνεύει ο οικισμός.
Κρίσιμη συνάντηση Κούσνερ - Νετανιάχου: Στο επίκεντρο το σχέδιο των ΗΠΑ για τη Γάζα
07:55
Ισχυρές βροχές και πλημμύρες στη Βενεζουέλα: Τρεις νεκρoί - Aνάμεσά τους δύο έφηβες
07:42
Σεισμός στην Κολομβία: Σβήνουν οι ελπίδες για επιζώντες - Σχεδόν 300 νεκροί και 140 αγνοούμενοι
07:30
Σαλαμίνα: Στο μικροσκόπιο των αρχών πώς ξέσπασαν οι δύο πυρκαγιές
07:21