Νέα πύρινα μέτωπα σε Ζάκυνθο και Κέρκυρα
Πηγή: ΙΝΤΙΜΕ/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δύο νέα μεγάλα μέτωπα φωτιάς έχουν ξεσπάσει σε Ζάκυνθο και Κέρκυρα, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να επιχειρούν αδιάκοπα και στην Εύβοια, όπου η πυρκαγιά μαίνεται για τρίτη συνεχόμενη μέρα.

Λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι της Πέμπτης, φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση μεταξύ των χωριών Κοιλιωμένος και Αγαλάς, στη Ζάκυνθο, περιοχή του νησιού που έχει ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια από μεγάλες φωτιές.

Tο πύρινο μέτωπο που καίει πευκοδάσος είναι πλέον σε ύφεση χάρη στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Αναλυτικότερα, στο σημείο επιχειρούν 12 οχήματα με 20 πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα ενώ σημαντική συμβολή στην κατάσβεση της φωτιά είχαν τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου καναντέρ που έκαναν συνεχόμενες ρίξεις νερού, βοηθώντας έτσι τις επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Στο σημείο θα παραμείνει μεγάλη πυροσβεστική δύναμη υπό το φόβο αναζωπύρωσης ενώ προληπτικά υπάρχει απόφαση της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας και της αστυνομικής διεύθυνσης Ζακύνθου για σταδιακή εκκένωση του πλατώματος πάνω από το γνωστό «Ναυάγιο» Ζακύνθου, καθώς σήμερα η Ζάκυνθος βρίσκεται σε βαθμό επικινδυνότητας 4 κι αυτό απαγορεύει την κυκλοφορία σε δασικούς δρόμους.

Στο σημείο βρίσκεται δύναμη της αστυνομίας όπου σιγά-σιγά απομακρύνει τον κόσμο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε στον Ίσσο, στη νότια Κέρκυρα, όπου επιχειρεί μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ από αέρος συνδράμει και αεροσκάφος Πετζετέλ. Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής, Ανδρέας Ρίζος, «η πυρκαγιά εξελίσσεται σε περιοχή Natura».

Σημειώνεται πως αυτήν την ώρα πνέουν ισχυροί άνεμοι στο Ιόνιο, που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών, ενώ καταστούν πολύ υψηλή την επικινδυνότητα πυρκαγιών.

Διαβάστε επίσης