ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Εύβοια: Πότε θα αποζημιωθούν οι αγρότες

Φωτιά στην Εύβοια: Πότε θα αποζημιωθούν οι αγρότες
ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ/INTIME

Στην άμεση αποζημίωση των αγροτών που επλήγησαν από την καταστροφική φωτιά στην Εύβοια προχωρά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CNN Greece, ήδη από την Τετάρτη βρίσκεται στην περιοχή κλιμάκιο του ΕΛΓΑ προκειμένου να συντονίσει τις ενέργειες ώστε να συγκεντρωθούν τα στοιχεία για τις κατεστραμμένες καλλιέργειες.

Παραμένουν σε αναμονή της πυροσβεστικής ώστε να μπουν στα καμένα, να οριοθετήσουν τις κατεστραμμένες αγροτικές περιοχές και να υπάρξει μια πιο σαφής εικόνα.

Ταυτόχρονα έχουν ειδοποιηθεί όλοι οι αγρότες της περιοχής να μεταβούν στο δημαρχείο στα Ψαχνά προκειμένου να κάνουν τις δηλώσεις μέσα σε 15 μέρες οπότε και λήγει η προθεσμία.

Οι καταστροφές φαίνεται να περιορίζονται σε ελαιόδενδρα και μελίσσια ενώ, όπως εξηγούν κύκλοι του υπουργείου, άμεσα θα ξεκινήσουν οι καταγραφές και θα προχωρήσει η διαδικασία αποζημιώσεων όχι μόνο από τον ΕΛΓΑ αλλά και από κονδύλια ΠΣΕΑ.

Σημειώνεται πως και ο πρωθυπουργός που επισκέφθηκε την περιοχή, τόνισε ότι θα αρχίσει πολύ σύντομα το δύσκολο έργο της καταγραφής των ζημιών, ώστε να κινηθεί η διαδικασία για να αποζημιωθούν οι αγρότες από τις καταστροφές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ