ΕΛΛΑΔΑ

Πλήθος προσωπικοτήτων στην παρουσίαση του βιβλίου του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου

Πλήθος προσωπικοτήτων στην παρουσίαση του βιβλίου του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου
CNN Greece

Ειρήνη, φύση, αξίες, συνύπαρξη. Όλα αποτελούν κρίκους της αλυσίδας του βίου της ανθρωπότητας. Και όταν ένας από τους κρίκους σπάσει τότε δημιουργείται μια άλλη αλυσίδα, με ενωτικά στοιχεία τη βία, την τρομοκρατία και τη φτώχεια.

"Συνύπαρξη: Εἰρήνη, Φύση, Φτώχεια, Τρομοκρατία, ᾽Αξίες". Αυτό είναι το βασικό θέμα του νέου βιβλίου του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιου, που παρουσιάσθηκε το βράδυ της Δευτέρας 18 Ιανουαρίου 2016, στη Στοά του Βιβλίου.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αλβανίας στο εισαγωγικό του σημείωμα που διάβασε η ηθοποιός Υρώ Μανέ, υπογράμμισε ότι «η συνύπαρξη υπονομεύεται και δηλητηριάζεται συχνά. Η εξασθένησή της κατά κανόνα οφείλεται στον ιό του εγωκεντρισμού, ατομικού ή ομαδικού, που εκδηλώνεται πολύτροπα... Οι αδικίες, η διαφθορά και η φτώχεια δεν έπαψαν να καταστρέφουν την αρμονική συμβίωση της ανθρωπότητας. Τις τελευταίες μάλιστα δεκαετίες η βία έχει πάρει νέες ανεξέλεγκτες μορφές, με αποκορύφωμα την πολύμορφη τρομοκρατία. Η ανθρώπινη επιθετικότητα επεκτάθηκε στην εκμετάλλευση, ακόμη και την περιφρόνηση της κτίσεως, με οδυνηρές συνέπειες τόσο για το φυσικό περιβάλλον, όσο και για την ίδια την ανθρώπινη ζωή».

anastasios2

Πηγή: CNN Greece

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν τους, μεταξύ άλλων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάρκος Μπόλαρης, ο υφυπουργός Εσωτερικών Διοικητικής Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης κ. Γιάννης Μπαλάφας , ο νέος αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Πρόεδρος του "Ποταμιού" κ. Σταύρος Θεοδωράκης, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Κώστας Ζουράρις, οι πρώην υπουργοί Ιωάννης Παλαιοκρασσάς και Αλέκος Παπαδόπουλος, ο Διευθυντής του Περιοδικού "Σύναξη" κ. Θανάσης Παπαθανασίου (οι οποίοι μίλησαν για το βιβλίο του Μακαριωτάτου).

Σημειώνεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος, έχει γράψει δεκάδες βιβλία θρησκευτικού περιεχομένου που δεν αφορούν μόνο την Ορθοδοξία και το Χριστιανισμό αλλά και για άλλες θρησκείες οπως το Ισλάμ, το Βουδισμό, τον Ινδουισμό, τις Αφρικανικές θρησκείες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ