Τραγωδία στο Αίγιο: Το ποσοστό αλκοόλ στον οδηγό δεν ήταν απαγορευτικό, δηλώνει ο δικηγόρος του
Πηγή: ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Ο συνήγορος του 28χρονου, ο οποίος παρέσυρε και σκότωσε τη γιαγιά και τον εγγονάκι της στο Αίγιο, σχολίασε τα αποτελέσματα του αλκοτέστ που έγινε στον εντολέα του και τα οποία έδειξαν πως ο οδηγός είχε καταναλώσει, μεγαλύτερη από το επιτρεπτό, ποσότητα αλκόολ.

Ο κ. Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στο Star, παραδέχθηκε πως ο συλληφθείς ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, ωστόσο, σημείωσε:

«Δεν έχω στα χέρια μου τα αποτελέσματα, όμως δεν έχω λόγο να τα αμφισβητήσω. Διαφωνώ όμως ότι δεν μπορεί κάποιος (σ.σ να οδηγήσει) με 1,71. Είναι βεβαίως ποινικά κολάσιμη πράξη, γι’ αυτό και σίγουρα θα αντιμετωπίσει κατηγορία ότι οδηγούσε υπό την επήρεια οινοπνεύματος, αλλά το ποσοστό δεν είναι απαγορευτικό».

«Ανέλαβα την υπεράσπιση του συγκεκριμένου ατόμου με απόλυτη ευθύτητα. Ο εντολέας μου ανέλαβε ως αποκλειστικός υπαίτιος για την τραγωδία αυτή κι είναι αδιανόητο γι' αυτή την οικογένεια. Δεν μπορώ να λέω πράγματα που αν ήμουν στην πλευρά της πολιτικής αγωγής θα έλεγα διαφορετικά. Είμαι υπερασπιστής όμως» πρόσθεσε ο κ. Κούγιας.

Ο γνωστός ποινικολόγος απάντησε επίσης στο γιατί επιμένει στον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

«Ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στα τροχαία ατυχήματα αλλά και σε άλλες πράξεις να υπάρχει μια εξωδικαστική προσέγγιση, ώστε σε κάθε περίπτωση αν μπορείς να αποσυμφορήσεις τα δικαστήρια και από την άλλη αυτό είναι μια έμπρακτη μεταμέλεια».

Διαβάστε επίσης