ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Εναέρια μέσα στη μάχη με τις φλόγες - Δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή

Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Εναέρια μέσα στη μάχη με τις φλόγες - Δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή
Twitter/Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων ( C.M.T )

Δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή από τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε περί τις 02:30 στην περιοχή Λιβίσι της Νέας Μάκρης Αττικής και αρχικά βρισκόταν κοντά σε σπίτια.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η εικόνα του μετώπου είναι καλύτερη, ωστόσο η φωτιά παραμένει σε εξέλιξη.

Οι δυνάμεις μετά και την τελευταία ενίσχυσή τους είναι συνολικά 138 πυροσβέστες με 44 οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, από τα οποία το ένα είναι συντονιστικό.

Η πυρκαγιά έχει αλλάξει κατεύθυνση και πλέον βρίσκεται σε δασική έκταση, ενώ δεν απομακρύνθηκαν τελικά κάτοικοι από τα σπίτια τους, αφού πλέον, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, δεν θεωρείται πως διατρέχουν κίνδυνο.

Η μεγάλη πυρκαγιά κινείται παράλληλα με τα καμένα του Νέου Βουτζά, ενώ σύμφωνα με τον νέο δήμαρχο Μαραθώνα, τόσο στο Βουτζά όσο και σε άλλες περιοχές χτύπησαν προληπτικά οι καμπάνες ώστε οι πολίτες να είναι σε ετοιμότητα για να εγκαταλείψουν την περιοχή. Για τον ίδιο λόγο έχουν ενημερωθεί ξενοδοχεία της περιοχής αλλά και το Λύριιο ίδρυμα.

Ανθρώπινο χέρι πίσω από την πυρκαγιά

Την πιθανότητα εμπρησμού εξετάζει, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο CNN Greece ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

«Ο τρόπος με τον οποίο ξεκίνησε η φωτιά, οι εστίες αλλά και κάποιες ύποπτες κινήσεις που έχουν παρατηρήσει οι κάτοικοι το τελευταίο διάστημα μας κάνει να εξετάζουμε σοβαρά το ενδεχόμενο να ευθύνεται ανθρώπινο χέρι», ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

Τόνισε ωστόσο ότι η εικόνα της φωτιάς αυτή την ώρα, κι από την στιγμή που μπήκαν στην μάχη της κατάσβεσης τα εναέρια μέσα, παρουσιάζει καλύτερη εικόνα και προς στιγμήν τουλάχιστον δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο εκκένωσης κατοικιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ