Τραγωδία σε λούνα παρκ: Συγκλονιστική μαρτυρία φίλης της 14χρονης - Τι κατέθεσε ο χειριστής
Πηγή: ΙΝΤΙΜΕ/ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο χειριστής του παιχνιδιού -που στοίχισε τη ζωή στη 14χρονη Νίνα- στο λούνα παρκ του Αλμυρού Βόλου, έδωσε κατάθεση στην αστυνομία.

Ο 27χρονος από το Μπαγκλαντές εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής το απόγευμα της Τετάρτης και έξι μέρες μετά το μοιραίο ατύχημα, έδωσε εξηγήσεις για το τι συνέβη στο «χαλί» και πώς εκσφενδονίστηκε το κορίτσι. 

«Είχε την εμπειρία, καθώς είχε χειριστεί το συγκεκριμένο μηχάνημα χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα, έχοντας παρελάσει εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι. Επρόκειτο για μια κακιά στιγμή και τίποτα άλλο από μια άτυχη στιγμή» τόνισε ο δικηγόρος του, Χρήστος Νάστος, στο Star.

Ενώ πρόσθεσε:

«Εξ όσων μου ανέφερε υπάρχουν δύο κουμπιά που στρέφουν το μηχάνημα δεξιά και αριστερά. Δεν έχει τη δυνατότητα να αυξομειώσει την ταχύτητα. Λέγεται ότι η ταχύτητα αυξήθηκε αυτόματα, αυτό είναι ανακριβές».

«Είδα τη φίλη μου να πετάγεται από τη θέση της»

Κατάθεση έδωσε και η καλύτερη φίλη της 14χρονης, η οποία καθόταν ακριβώς δίπλα της στο μοιραίο παιχνίδι.

«Μπήκαμε στο παιχνίδι και οι πρώτες περιστροφές ήταν κανονικές. Ξαφνικά άρχισε να αυξάνει ταχύτητα και επειδή φοβήθηκα, κρατήθηκα. Τότε είδα τη φίλη μου να πετάγεται από τη θέση της. Το μηχάνημα σταμάτησε, κατεβήκαμε και επικρατούσε πανικός» ανέφερε στους αστυνομικούς.

Εξιτήριο πήρε ο πατέρας

Ο πατέρας της 14χρονης έλαβε εξιτήριο την Τετάρτη από το νοσοκομείο οπού νοσηλευόταν μετά το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη.

Η οικογένεια του θύματος θα κινηθεί δικαστικά για την τραγωδία.

Εκτός από τους τρεις πραγματογνώμονες, η πλευρά της ιδιοκτήτριας ζήτησε να μπει στην υπόθεση και δικός της τεχνικός σύμβουλος.

Διαβάστε επίσης