ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΘ 2019: Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη

ΔΕΘ 2019: Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Ολοκληρώθηκε, λίγο πριν από τις 9 το βράδυ του Σαββάτου, τα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εγκαινίων της 84ης ΔΕΘ, με τη συμμετοχή συλλογικοτήτων, μελών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, του αναρχικού χώρου και φοιτητικών οργανώσεων, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και στη συνέχεια, φωνάζοντας συνθήματα, πραγματοποίησαν πορεία, μέσω των οδών Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή και Αγγελάκη για να καταλήξουν στο σημείο εκκίνησης.

Νωρίτερα, πριν ξεκινήσουν οι ομιλίες για τα εγκαίνια της έκθεσης πέρασαν έξω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο όπου αστυνομικοί είχαν σχηματίσει κλοιό.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη είχε αναπτυχθεί και γύρω από τα κτήρια του ΑΠΘ, όπου κλούβες της Αστυνομίας σχημάτισαν φράγμα στις οδούς Εθνικής Αμύνης, Αγίου Δημητρίου, Εγνατία και Μελενίκου προκειμένου να αποτρέπουν την είσοδο διαδηλωτών στους χώρους του πανεπιστημίου, μετά την ολοκλήρωση της πορείας.

Ταυτόχρονα ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. επιτηρούσε από αέρος την ευρύτερη περιοχή γύρω από το Βελλίδειο.

Τελικά, η πορεία κατέληξε στην Καμάρα και οι διαδηλωτές διαλύθηκαν, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις παρέμειναν μέχρι αργά το βράδυ γύρω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ και το ΑΠΘ για το αποτρέψουν κάθε ενδεχόμενο επεισοδίων.

Στο μεταξύ, η πορεία του ΠΑΜΕ ολοκληρώθηκε στο άγαλμα του Βενιζέλου, όπου με διαφορά μισής ώρας κατέληξε και η πορεία των δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, οργανώσεων και κινήσεων, που λίγο νωρίτερα είχε επιχειρήσει ανεπιτυχώς να σπάσει τον κλοιό της Αστυνομίας στο Βελλίδειο.

Η αστυνομία κατά τη διάρκεια των συλλαλητηρίων προχώρησε σε 30 προσαγωγές. Όλοι οι προσαχθέντες, λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ