ΕΛΛΑΔΑ

Με προβλήματα ξεκίνησε το νέο σχολικό έτος σε πολλά σχολεία της Ελλάδας

Με προβλήματα ξεκίνησε το νέο σχολικό έτος σε πολλά σχολεία της Ελλάδας

Στο σχολείο επέστρεψαν σήμερα περίπου 1,5 εκατ. μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, όπου πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός.

Ωστόσο, πολλά σχολεία ξεκίνησαν με προβλήματα σήμερα, καθώς δεν έχουν πάρει ακόμα την απαραίτητη έγκριση από τον οργανισμό σχολικών κτηρίων, εξαιτίας προβλημάτων που προκλήθηκαν από τον σεισμό της 19ης Ιουλίου στη Μαγούλα, κρίνοντάς τα ακατάλληλα.

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά

Συνολικά τρία σχολεία στο Αιγάλεω δεν θα ανοίξουν σήμερα:

  • Το 17ο Δημοτικό σχολείο το οποίο θα συστεγαστεί με το 4ο και 5ο Γυμνάσιο,
  • Το 7ο Δημοτικό σχολείο το οποίο θα συστεγαστεί με το 4ο Γυμνάσιο
  • Και το 11ο Δημοτικό το οποίο θα συστεγαστεί με το 20ο Δημοτικό

Σχολεία επίσης δεν θα λειτουργήσουν στο Χαϊδάρι, την Πετρούπολη και το Νέο Ηράκλειο, ενώ πέντε σχολεία παραμένουν κλειστά στο Μενίδι και ένα στους Θρακομακεδόνες.

Ο Δήμαρχος του Αιγάλεω, διαβεβαίωσε τους γονείς πως δεν θα πραγματοποιηθούν απογευματινά τμήματα, όπως φοβόντουσαν νωρίτερα μαθητές και γονείς.

Μετά τον αγιασμό κλείνουν το 1ο και 2ο ΓΕΛ Πετρούπολης

Συγκεκριμένα γονείς, καθηγητές και μαθητές θα κλείσουν τα σχολεία ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του διευθυντή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Αλεξόπουλου, με την έγκριση του υπουργείου Παιδείας, που αφορά στη συστέγαση του 1ου και του 2ου ΓΕΛ Πετρούπολης, το οποίο θα λειτουργήσει με διπλοβάρδιες, πρωί-απόγευμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ